Welzorg Auto op Maat: voor iedereen een passende mobiliteitsoplossing

Bij Welzorg Auto op Maat begrijpen ze dat mobiliteit belangrijk is, ook – of misschien zelfs juist – als je een fysieke beperking hebt. Daarom hebben zij voor iedereen een passende mobiliteitsoplossing.

Foto via Welzorg Auto op Maat.

Autoaanpassingen om zelf te rijden en mee te rijden
Er kunnen vele technische aanpassingen in een auto worden gedaan, waardoor verantwoord autorijden voor veel mensen met een lichamelijke beperking mogelijk is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan handgas en bedrijfsrem, het gaspedaal links of aangepaste besturing. Ook is het in elk type auto mogelijk om aanpassingen te doen die de auto toegankelijker maken, bijvoorbeeld een aangepaste autostoel of draaihefstoel, een rolstoellift en meer. Daarnaast kun je bij Welzorg Auto op Maat ook terecht voor een aangepaste (rolstoel)auto of bus. We hebben aangepaste occasions én occasions die nog geheel naar wens kunnen worden aangepast.

Rij- en gewenningslessen
Voor het rijden met een mobiliteitsbeperking is een aangepast rijbewijs vereist. Welzorg Auto op Maat beschikt over een rijschool voor mensen met een lichamelijke beperking. Onze ervaren rijinstructeurs begeleiden je stap voor stap bij het halen van een aangepast rijbewijs. Ook als je al in het bezit bent van een rijbewijs, kun je bij onze rijschool terecht. Met onze gewenningslessen, en een testrit bij het CBR, is het mogelijk om een aangepast rijbewijs aan te vragen.

Financiering
Er zijn mogelijkheden om via het UWV en de gemeente (vanuit de WMO) een vergoeding voor een aangepaste auto aan te vragen. Helaas is het steeds moeilijker om een aangepaste auto of autoaanpassing (deels) vergoed te krijgen. Private Lease van Welzorg Auto op Maat kan hierin uitkomst bieden. Voor een vast bedrag per maand krijg je dan een aangepaste auto of bus ter beschikking inclusief alle noodzakelijke aanpassingen. OPLOSSINGEN OP MAAT Mag of kun je niet meer in een auto rijden? Ook dan hebben we verschillende oplossingen zoals een Canta, MAX Mobiel of brommobiel. Twijfel je of er een geschikte oplossing voor je tussen zit? Bij Welzorg Auto op Maat maken we met persoonlijke maatwerkoplossingen graag het onmogelijke mogelijk.

Tip: huur een Zonnebloemauto
Wanneer je als rolstoel- of scootmobiel-gebruiker een dagje uit wilt, maar geen eigen rolstoelauto hebt, is een Zonnebloemauto een handige optie. Het huren van deze rolstoelauto biedt een betaalbare en flexibele mogelijkheid om een dagje uit te gaan.

Deze pagina wordt u aangeboden door Welzorg Auto op Maat.

Dit artikel is te vinden in Support Magazine editie 1-2023. Wil je meer lezen over Welzorg? Neem een voordelig abonnement op Support Magazine:

Geef een reactie