"Je hebt een hulpmiddel nodig voor een lastige situatie, maar wat blijkt? Het bestaat nog niet. Of het bestaat wel, maar het product is nog niet naar je wens. Wat doe je dan? Nou, naar de werkbank om het zelf te maken of aan te passen." Met die inleiding begonnen we het artikel 'Creatief met Hulpmiddelen' in Support Magazine nr. 6 van 2020 waar Peter Swinkels aan mee werkte. Peter had namelijk een website die helemaal bij de doe-het-zelf-tips paste. Die website heeft hij nog steeds en is nu door hem in een geheel nieuw jasje gegoten.

De website is nu compatibel met smartphones, de hulpmiddelen zijn anders ingedeeld én er zijn hulpmiddelen toegevoegd.

Peter Swinkels met transferplank (© Peter Swinkels)

Van rolstoel tot bed

Zo vind je er aanpassingen aan/voor handbewogen rolstoelen, scootmobielen en elektrische rolstoelen. Er zijn hulpmiddelen voor transfers en het openen en sluiten van deuren. Je vindt er van alles voor in de bad- of slaapkamer, of zelfs voor op vakantie. Je kunt het zo gek niet bedenken, maar dan heeft Peter het wel bedacht. Neem eens een kijkje op zijn website, en misschien heb je iets aan een van zijn ideeën.

Touwtje aan de deur (© Peter Swinkels)

Verder kijken

De website van Peter Swinkels met hulpmiddelen-pagina is hier te vinden. Het artikel uit Support Magazine nr. 6 van 2020 teruglezen (met nog meer tips)? Dat kan hier.

Altijd op de hoogte blijven?