Water koken zonder gewichtheffen

Foto: Inventum

Wil je een kop thee zetten, maar voelt het elke keer als fitness als je de waterkoker optilt? Dan zijn er een paar opties waarmee dit op te lossen is.

Zo kun je eens kijken naar een heetwaterdispenser. Het apparaat, dat lijkt op een Senseo-apparaat, vult met een druk op de knop je glas met kokend water. Bij sommige modellen kun je zelf de temperatuur en hoeveelheid instellen. Vrijwel alle heetwaterdispensers hebben een grootvolumetank (meer dan 2 liter) waardoor je na een keer vullen voor de hele dag meer dan genoeg kokend water hebt.

Direct uit de kraan
Is het dagelijks bijvullen een probleem, omdat je daar bijvoorbeeld niet de hulp voor hebt, dan kun je er ook voor kiezen om een kokendwaterkraan te laten installeren. Het aanbod is met de jaren groter geworden en de prijzen zijn inmiddels wat minder hoog. Deze kranen zijn op een boiler aangesloten, waarmee het water op kooktemperatuur gebracht wordt. Let wel goed op of het volume van de boiler groot genoeg is, en dat er ook nog steeds koud water uit de kraan kan komen. Als de boiler leeg is, dan vult die zich automatisch bij. Onder andere Quooker, Grohe Red, Selsiuz, AEG en Franke hebben kokendwaterkranen in het aanbod.

Een heetwaterdispenser heb je vanaf ongeveer 50 euro. Een kokendwaterkraan met boiler vind je vanaf 700 euro.

Geef een reactie