Wajong

Heb je een Wajong uitkering maar woon je nog thuis of woon je samen? Dan kom je straks misschien niet meer in aanmerking voor de uitkering. Het Kabinet wil namelijk een nieuwe wet invoeren voor de Wajong’ers.

Eind februari komt er een plan voor een nieuwe wet: Werken naar Vermogen. Als je nooit meer kunt werken, en je zit al in de Wajong, zal er weinig veranderen. Voor nieuwe Wajongeren veranderen wel een aantal dingen. Als het niet zeker is of je ooit kunt werken, zal er worden gekeken naar het inkomen van je huishouden. Wanneer je samen- of nog thuis bij je ouders woont, zal de gemeente kijken wat het inkomen van je ouders of partner is. Als dat te hoog is, krijg je als jongehandicapte geen uitkering meer.

Als je voor 1 januari 2010 in de Wajong zat, zul je voorlopig je uitkering houden. Het kan wel zijn dat je zal worden herkeurd. Als je na 1 januari 2010 in de Wajongregeling bent gekomen, gelden er andere regels. Het kabinet wil de nieuwe wet in 2012 invoeren. De gemeenten willen uitstel tot 2013.

Bron: http://www.hrpraktijk.nl

Geef een reactie