Vrijwel zeker ook geen toeschouwers bij Paralympische Spelen

Foto door Mark Hemmings via Pixabay

Net als de olympische atleten zullen ook de paralympische atleten het in Tokio zonder toeschouwers moeten doen. Een officieel besluit daarover valt volgens Japanse media vandaag op een bijeenkomst van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC) en de Japanse regering.

De Paralympische Spelen beginnen op 24 augustus. De coronasituatie ziet er niet goed uit. Sinds het begin van de Olympische Spelen, 23 juli, is het dagelijkse aantal nieuwe besmettingen in Tokio vooral door toedoen van de deltavariant meer dan verdubbeld. Gisteren waren het er bijna 5000. In heel Japan steeg volgens ministerie van Volksgezondheid het aantal patiënten met “ernstige symptomen” naar een recordhoogte van bijna 1500 gevallen.

Drastische maatregelen
Een team van experts dat de situatie in de Japanse hoofdstad onderzocht, spreekt van een catastrofe die niet onder controle is. De regering staat onder grote druk om drastische maatregelen te nemen, zoals de invoering van een avondklok.

Voorzichtig zijn
IPC-voorzitter Andrew Parsons zei eerder dat de spelen kunnen doorgaan. “De Olympische Spelen hebben laten zien dat de coronamaatregelen hebben gewerkt. Dat kan de organisatie van de Paralympische Spelen vertrouwen geven. Hij benadrukte dat iedereen die bij de Paralympics betrokken is voorzichtig moet zijn en zich strikt aan de coronaregels moet houden.

(Bron: NOS)

Geef een reactie