Voorall lanceert website met toegankelijke en ontoegankelijke locaties in Den Haag

Het Mauritshuis in Den Haag. Foto via Pixabay/AJEL

Voorall, de belangenorganisatie voor Hagenaars met een beperking, heeft de website ‘Samen op Pad’ gelanceerd. Op Samen op Pad kunnen inwoners en bezoekers van Den Haag ruim 900 locaties checken op toegankelijkheid. Van strandtent tot parkeerplaats. Dat meldt Ieder(in).

Een gehandicaptentoilet, een geleidelijn, of een ringleiding in een vergaderzaal of theater. Voor mensen met een beperking is het belangrijk om te weten of deze voorzieningen ergens wel of niet zijn. Op de website Samen op Pad geeft Voorall informatie over toegankelijke en ontoegankelijke locaties in Den Haag. Zo kun je van tevoren uitzoeken of je een locatie wel of niet kunt bezoeken.

Samen op Pad bevat toegankelijkheidsinformatie voor mensen met een auditieve, visuele en/of lichamelijke beperking over locaties als culturele instellingen, restaurants, ziekenhuizen, servicepunten en scholen.

Samenwerkingsverband
Een aantal gemeenten uit de metropoolregio Capelle a/d IJssel, Den Haag, Rotterdam en Zoetermeer werkt samen aan het project ‘Samen op Pad’. Het doel van het project is om met slim (her)gebruik van digitale informatie de toegankelijkheid van de metropoolregio voor mensen met een beperking te verbeteren. Meer informatie vind je via www.samenoppad.info.

Over Voorall
Voorall werkt voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke beperking en/of een chronische ziekte in Den Haag. Voorall is adviseur voor het gehandicaptenbeleid van de gemeente Den Haag en fungeert als spreekbuis voor de achterban.

Wil je een stedentripje naar Den Haag plannen? In de Support Magazine Vakantie-editie 2022 geven lezers tips voor de leukste locaties in hun woonplaats, en zo ook Den Haag. Bestel de Vakantie-editie hier!

(Bron: Iederin)

  1 comment for “Voorall lanceert website met toegankelijke en ontoegankelijke locaties in Den Haag

Geef een reactie