Vier dagen handbiken en gezelligheid tijdens Bijzonder Mobiel 4 Daagse

Foto via Bijzonder Mobiel 4 Daagse.

Hartje zomer kunnen handbikers opnieuw vier dagen langs zorgvuldig uitgezette routes door de prachtige Peel peddelen tijdens de Bijzonder Mobiel 4 Daagse (BM4D). Nieuw dit jaar: verschillende afstanden. Naast de bekende 30 kilometer zijn er nu ook routes van 15 kilometer. Je kunt ook deelnemen met een scootmobiel of een aangepast vervoermiddel.

De Bijzonder Mobiel 4 Daagse is een jong, maar groeiend evenement voor mensen met een bewegingsbeperking. Direct vanaf het begin in 2019 heeft de BM4D tientallen deelnemers getrokken. Dit jaar is de verwachting dat nog meer sportievelingen naar de Peel komen voor de gevarieerde tochten door het verrukkelijke Brabantse en Limburgse landschap. Het aanbod van verschillende afstanden speelt daarop in.

Muziek en versnaperingen
Alle routes gaan over veilige, zoveel mogelijk egaal verharde wegen en zijn minimaal twee rolstoelen breed. Aan de routes liggen verschillende gezellige horecagelegenheden. Tijdens de vierdaagse is het bij start en aankomst in Meijel een levendig komen en gaan, met (live) muziek, vertier voor de kinderen en versnaperingen voor de deelnemers.

Doel
De vierdaagse wil mensen met een bewegingsbeperking de kans te geven recreatief te bewegen. De vier prachtige landelijke routes door de Peel, op de grens van Brabant en Limburg, nodigen daartoe uit. De BM4D hoopt mensen te stimuleren om hun grenzen te verleggen. Niet alleen handbikers kunnen deelnemen. Meedoen met een scootmobiel of anders aangepast (fiets)middel is ook mogelijk. De nadruk ligt op het meedoen, niet op de prestatie.

Gratis ophaalservice voor groepen
De BM4D biedt voor groepen hulpmiddelenvervoer- en opslag tijdens de vierdaagse. Dit wordt gratis mogelijk gemaakt door transportbedrijf Gebroeders van Eijk uit Asten. Binnen een straal van circa 45 kilometer van Meijel haalt dit transportbedrijf uw fietshulpmiddel/handbike/scootmobiel op van een verzamelpunt. Vervoer gebeurt per vrachtwagen door een ervaren, toegewijde chauffeur, die de vervoers(hulp)middelen met zorg zal behandelen.

Zondag 24 juli is de ophaaldag, op zaterdag 30 juli worden de fietshulpmiddelen weer teruggebracht naar het verzamelpunt. Gedurende de vierdaagse staat uw vervoermiddel in een afgesloten opslag in de buurt bij het startpunt, waar u het elke dag kunt ophalen en terugbrengen. De voorwaarden en mogelijkheid om een ophaallocatie aan te melden, staan hier aangegeven.

Belangrijke info

  • Data: 26, 27, 28 en 29 juli
  • Routes: dagelijks 30 of 15 kilometer
  • Start en eindpunt: Gemeenschapshuis d’n Binger, Alexanderplein 2 Meijel.
  • Kosten voor vier dagen bij voorinschrijving zijn € 14,50.
  • Inschrijven kan tot 30 juni 2022 via het inschrijfformulier.
  • Aan de kassa inschrijven kan ook, voor € 5,00 per dag.
  • In de regio zijn verschillende aangepaste overnachtingsmogelijkheden.

Foto via Bijzonder Mobiel 4 Daagse.

(Bron: BM4D)

Geef een reactie