Veel trams in Den Haag sinds kort toegankelijk voor reizigers met rolstoel of scootmobiel

Mensen die een rolstoel of scootmobiel gebruiken, kunnen sinds kort in een groot aantal trams in Den Haag zonder problemen naar binnen rijden. Om reizigers vertrouwd te maken met het openbaar vervoer organiseert Voorall, de belangenorganisatie voor Hagenaars met een beperking, gratis begeleidingsritten. Dat meldt het AD.

Foto via Voorall.

Het gaat in totaal om 13 tramlijnen die zijn aangepast: de 2, 3, 4, 9, 11, 15, 16, 17, 19 en 34 zijn inmiddels allemaal geschikt gemaakt voor reizigers met een beperking. Dat betekent dat de wijken Wateringse Veld, Erasmusveld, Morgenstond, Moerwijk, Spoorwijk en Laakkwartier voor deze doelgroep nu beter bereikbaar is. Op de lijnen 1, 6, 12 rijden nog de rood-beige trams.

Begeleidingsritten
Bij ‘Kennismaking Haags openbaar vervoer’ krijg je een coach met wie je maximaal drie begeleidingsritten met de tram maakt. Tijdens de ritten leert de coach de deelnemers handigheidjes die belangrijk zijn bij het reizen, bijvoorbeeld bij welke deur je het beste kunt instappen en hoe je de rolstoel of scootmobiel in het voertuig zet, maar ook waar je het beste kunt zitten als je blind of slechtziend bent en welke informatie je standaard via de luidsprekers hoort.

Aanmelden
Aanmelden voor ‘Kennismaking Haags openbaar vervoer’, dat in samenwerking met HTM wordt uitgevoerd, kan door te bellen naar 070-3655288 of een bericht te sturen aan info@voorall.nl.

Filmpjes
Voorall heeft samen met HTM filmpjes laten ontwikkelen die laten zien hoe reizigers met een beperking gebruik kunnen maken van RandstadRail-tram of van de nieuwe stadstram. De filmpjes zijn gemaakt door studenten van de Dutch Filmers Academy. Met de filmpjes willen Voorall en HTM laten zien dat het reizen met de tram gemakkelijk is, als je maar weet hoe je dat het beste kunt doen. Bekijk de filmpjes hier.

Meer lezen over toegankelijk en aangepast vervoer, van trein tot eigen auto? Neem via onderstaande knop een voordelig abonnement op Support Magazine!

(Bron: AD.nl)

Geef een reactie