Van Engelen wint goud tijdens World Boccia Challenger

16 april 2024 - Robin Wubben
Mathilde Dusol
Bocciaspeelster Chantal van Engelen heeft de World Boccia Challenger in Zagreb gewonnen. In de Kroatische hoofdstad bewees de 24-jarige Hilversumse dat er richting de Paralympische Spelen in Parijs rekening met haar gehouden moet worden.

Van Engelen was in de groepsfase een klasse apart: met een puntensaldo van 25 voor, 2 tegen bereikte ze eenvoudig de kwartfinales. Pas in de halve finale in de BC2-klasse werd het spannend: in het laatste end trok ‘The Machine’, zoals Van Engelens bijnaam luidt, de wedstrijd naar zich toe. In de finale tegen Claire Taggart, de Britse nummer 1 van de wereldranglijst, speelde de regerend Europees kampioene een ijzersterke wedstrijd. Ze versloeg Taggart met 5-2.

Finale

In het mannentoernooi (BC1) werd het ook een Brits-Nederlandse finale. David Smith, ook nummer 1 van de wereld, was te sterk voor Nederlander Daniel Perez. In het teamtoernooi bereikten Van Engelen, Perez en Marco Dekker de finale. Na een sterke start kwam tegenstander Portugal terug in de wedstrijd. In het laatste end was het alles of niks. De Nederlandse ploeg moest met een 5-6 eindstand genoegen nemen met zilver.

Bron: ParaNieuws

Altijd op de hoogte blijven?