Valys staakt tijdelijk aangepast vervoer vanwege coronavirus

Foto via Flickr/Kecko

Naar aanleiding van de op 15 maart aangescherpte richtlijnen van het RIVM heeft minister het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, in overleg met de uitvoerder van Valys, besloten het Valysvervoer met ingang van vrijdag 20 maart te staken. Dit om verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan.

Deze maatregel geldt tenminste tot en met 6 april 2020.

Annulering
Als je al een reis geboekt hebt staan voor de periode van nu tot en met 6 april, dan wordt deze reis geannuleerd. Het Persoonlijk Kilometer Budget (PKB) dat afgeschreven is voor deze reis/reizen wordt weer opgeteld bij je PKB.

Heb je vragen over deze maatregel, dan is de klantenservice van Valys op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur bereikbaar via 0900-9630.

Update 1 april
Valys: “Gisteren is door de premier aangekondigd dat maatregelen die zouden voortduren tot en met maandag 6 april, verlengd worden tot en met dinsdag 28 april. Dit betekent dat de staking van het Valysvervoer ook verlengd wordt tot en met in ieder geval dinsdag 28 april.”

(Bron: Transvision/Valys)

  4 comments for “Valys staakt tijdelijk aangepast vervoer vanwege coronavirus

 1. Ben nijenhuis
  19 maart 2020 at 23:03

  Laat ze maar eens beginnen dat alle rolstoelen dezelfde bevestigingspunten hebben ook al zijn alle rolstoelen verschillend in uitvoering .
  Zorg dan ook dat de stickers maar 1 uitvoering hebben en voor ons als chauffeur dan ook herkenbaar is. En geef dan aan welke rolstoelen niet vervoerd mogen worden .

  • 19 maart 2020 at 23:05

   Wilde je deze reactie toevallig bij dit bericht zetten? Rijdende Rechter doet uitspraak over veilig reizen met rolstoel in taxi

   • Jane Egelie
    21 maart 2020 at 00:36

    Zo bevorderen ze de isolatie van ouderen die dus NOG eenzamer worden. Eerst mochten ze geen bezoek meer nu mogen ze ook niet meer de deur uit. Waar leven deze mensen dan nog voot? Wat een uitzichtloos bestaan

    • Eric
     21 maart 2020 at 02:19

     Dus is het beter om ouderen wel te blijven vervoeren met alle risico’s van dien? Het is geen onwil van de vervoerder maar een maatregel iom de overheid. Heel verstandig

Geef een reactie