Vakantie-editie 2020

De Support Magazine Vakantie-editie is een speciale uitgave vol informatie over reizen met een lichamelijke beperking. Alle abonnees ontvangen elk najaar de nieuwe Vakantie-editie bij hun abonnement. De uitgave is natuurlijk ook los te bestellen, dat kan via het invulformulier onderaan.

“Nieuw-Zeeland, wonderland. Kusten met tropische stranden, woeste rotsen, vulkanische gebieden in alle kleuren van de regenboog, druipende tropische regenwouden en gletsjers met brullende watervallen…” Aan het woord is schrijfster Jacqueline Kool. Ooit dacht ze dat zo’n verre reis voor iemand met een rolstoel en een spierziekte niet was weggelegd. Het werd de mooiste reis van haar leven. Je leest haar meeslepende verslag in de Support Magazine Vakantie-editie 2020.

Airbnb en toegankelijkheid
Airbnb, wereldwijd aanbieder van privé-accommodaties, heeft tegenwoordig een fijnmazig zoeksysteem om aangepaste vakantieverblijven te kunnen vinden. Support Magazine sprak met de rollende manager Srin Madipalli, hij zette toegankelijkheid bij Airbnb flink op de kaart.

Baumwipfelpfaden
Denk je huh, een Baumwipfelpfad? Ja, in Duitsland is het inmiddels een bekend fenomeen, een houten pad op palen dat je tussen de boomkruinen door naar een uitkijktoren leidt. Bij onze oosterburen staan er inmiddels negentien van dit soort enorme torens in het landschap. Extra bijzonder is dat ze bijna allemaal rolstoeltoegankelijk zijn. Eelke Kelderman bezocht het Baumwipfelpfad Saarschleife. Wát een uitzicht!

Makkelijker transfers in het vliegtuig
Voor veel reizigers met een beperking is het een onaangename ervaring tijdens hun vliegvakantie: onder de oksels en bij de benen beetgepakt worden voor de transfer naar de vliegtuigstoel. Josh Wintersgill (26), enthousiast reiziger en rolstoelgebruiker, bedacht de easyTravelseat, een geüpgrade versie van de tilmat. Een hulpmiddel dat de vliegreis een stuk comfortabeler maakt.

En nog veel meer inspiratie!

 • Handig: een overzicht van Europese websites over toegankelijke vakanties
 • Hoe regel jij je zorg op vakantie? Ruim zeventig vakantiegangers met een beperking én een zorgvraag deden mee aan de enquête van Support Magazine. Wat blijkt? We houden de zorg graag dicht bij onszelf.
 • Rolstoel Roadmovie. Interview met documentairemaker Mari Sanders: “Niemand kan vliegen, dat is een beperking, maar daar dealen we allemaal mee.”
 • Vaste vakantie-adresjes. Vier mensen met een beperking vertellen waarom zij trouw zijn aan hun vakantiebestemming.
 • En meer, en meer…

Bestellen

Ja, ik ontvang graag de Support Magazine Vakantie-editie 2020. Ik betaal € 4,99 (incl. verzendkosten).


  Mijn gegevens:
  *Naam
  Bedrijfsnaam (evt.)
  *Adres
  *Postcode
  *Woonplaats
  Land
  *E-mail

  *Verplicht veld

  Nog geen abonnee van Support Magazine? Kijk dan hier, als abonnee ontvangt u de Vakantie-editie gratis bij uw abonnement.