UWV schrapt banen bij de afdeling uitkeren en breidt begeleiding uit

Foto via UWV

Goed nieuws: minder mensen verliezen hun baan, meer mensen vinden werk, meldt het UWV. Maar voor ouderen en mensen met een handicap blijft het lastig om van een uitkering naar een baan te gaan.

Dankzij de lekker draaiende economie kon de nieuwe topman van het UWV, Fred Paling, vandaag bij de presentatie van het UWV-jaarverslag veel goed nieuws vertellen. Het aantal WW-uitkeringen dat zijn organisatie moest verwerken in 2017 is met 20 procent gedaald. Ook lukte het om meer mensen met een arbeidshandicap aan het werk te helpen. En er waren geen grote ICT-problemen dit jaar.

“Mijn grootste uitdaging als nieuwe bestuurder is om te zorgen dat wat goed gaat, goed blijft gaan en hopelijk nog een stukje beter”, zei Paling desgevraagd. Wel wil Paling andere accenten leggen dan zijn voorganger Bruno Bruins, die nu minister is. “Ik wil wat meer ruimte geven aan het vakmanschap van mijn medewerkers.” Ook wil Paling de samenwerking tussen gemeenten en werkgevers en het UWV verbeteren, zodat ze werkzoekenden beter kunnen helpen. Het hapert nogal in de samenwerking, en dat terwijl het lastiger wordt om met name Wajongers aan een baan te helpen, zegt Paling.

Moeilijk te plaatsen
Het UWV heeft bij 116.000 van de huidige Wajongers de afgelopen jaren vastgesteld dat zij wel kunnen werken; ruim de helft van die groep is al aan de slag. “Het is heel ingewikkeld om de groep Wajongers die nu nog niet werkt te plaatsen bij een werkgever”, aldus Paling. Is er dan misschien ten onrechte geoordeeld dat deze jongeren met een handicap wel kunnen werken? Dat ontkent Paling. Werken kunnen ze alle 116.000, zegt hij. “Maar ze zijn niet allemaal even makkelijk te passen in een werkomgeving.” Het UWV merkt dat mensen met een psychisch probleem veel moeilijker aan de slag komen dan mensen met een verstandelijke beperking of een lichamelijke handicap.

Werkgevers aan zet
Dat moet niet alleen de overheid zich aantrekken, vindt Paling, ook ondernemers moeten meer investeren in hun werknemers. “Ook als het economisch minder gaat”, vindt hij. “Werkgevers zijn aan zet voor bij- en omscholing en het bieden van leer- en werkbanen.” De scholingsvouchers die UWV in 2017 mocht uitgeven aan mensen met een uitkering, waren heel snel vergeven. Of zij nu een baan hebben gevonden, wordt nog onderzocht.

Voor het begeleiden van werkzoekenden, zowel met WW als met een arbeidsongeschiktheidsuitkering, wil het UWV op termijn zelf vijfhonderd extra banen creëren. Deze banen vervallen elders binnen de organisatie. Bij de afdeling uitkeren moeten er vijfhonderd werknemers uit, doordat het aantal WW’ers hard daalt.

Keuringen
De verwoede zoektocht naar meer verzekeringsartsen – het UWV heeft een groot tekort – blijft nog wel even. Nog steeds kampt het UWV met werkachterstanden bij de herbeoordeling van arbeidsongeschikten en zieken. Veel mensen wachten nog op een medische keuring. Paling: “We zetten wederom in op werven. Het lijkt erop dat we in 2019 eindelijk redelijk goed zitten.” Maar mocht politiek Den Haag beslissen dat het UWV weer op grote schaal mensen moet herkeuren, waarschuwt Paling, dan kan dat zo weer helemaal anders zijn.

(Bron: Trouw)

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *