Unilever werkt aan speciale deodorant voor mensen met beperking

Foto via Unilever/Degree

Unilever werkt aan de naar eigen zeggen eerste deodorant ter wereld die is ontworpen voor mensen met een handicap. Het was- en levensmiddelenconcern heeft een speciaal deodorantflesje ontworpen dat ook te gebruiken moet zijn door mensen die bijvoorbeeld niet hun volledige armfunctie hebben.

Door een beperkt zicht of verminderde armfunctie kan het openen van een deodorantflesje en het sprayen of rollen onder de oksels lastig zijn.

Samenwerking
Vandaar dat het Amerikaanse Unilever-merk Degree, hier bekend als Rexona, is gaan kijken of hier niet iets op te verzinnen is. Daarbij is de samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties, ontwerpers en ergotherapeuten. Er zijn verschillende foefjes toegepast om het gebruik van de deo makkelijker te maken. Denk aan speciale sluitingen waardoor het makkelijker moet zijn om de deo te openen. En er is ook een gebruiksaanwijzing opgenomen in braille.

Prototype
Degree stelt het product nu ter beschikking aan tweehonderd mensen die verschillende fysieke handicaps hebben. Zij mogen het prototype uitproberen. Hun reacties wil het bedrijf vervolgens gebruiken om de speciale deo nog verder te verbeteren. Daarna zou het product ook commercieel in de markt kunnen worden gezet.

(Bron: Welingelichte Kringen)

Geef een reactie