Tweede goud voor paralympisch snowboardster Lisa Bunschoten op WK, Renske van Beek pakt brons

23 januari 2022 - Redactie Support Magazine

Lisa Bunschoten heeft op de vrijdag van de paralympische WK snowboarden haar tweede wereldtitel in acht dagen veroverd. De Utrechtse was in het Noorse Lillehammer de beste op de boardercross. Vorige week werd ze ook al wereldkampioene op de banked slalom. Dat meldt RTV Utrecht.

Achter Bunschoten werd de Canadese Lisa de Jong tweede. Renske van Beek pakte de derde plaats en de tweede Nederlandse medaille. Bunschoten prologeerde in het Noorse Lillehammer beide wereldtitels die al in haar bezit waren en is daarmee één van de grote favorieten voor de gouden medailles op de Paralympische Spelen, die volgende maand plaatsvinden.

- Artikel gaat verder onder de video -

Teamcross

Een dag later zijn Lisa Bunschoten en Renske van Beek samen als tweede geëindigd op de cross voor teams. De Nederlanders waren ruim drie seconden langzamer dan winnaar Canada. De Canadese Lisa DeJong en Sandrine Hamel kwamen na 1.08,09 minuut over de finish. De derde plaats was voor Romy Tschopp en Ellen Walther, die Zwitsersland vertegenwoordigden. Het verschil tussen hen en de winnaressen was ruim zeven seconden.

Wil je meer mooie sportverhalen en interviews met (top)sporters lezen? Neem een abonnement op Support Magazine, dat kan al vanaf € 19,99 plus cadeaus!

(Bron: RTV Utrecht)