Tweede editie van Belgische strandrolstoelbeurs komt eraan

Na een geslaagde eerste proefeditie wordt er aan het begin van de zomer een tweede editie van de Beachwheelchairbeurs georganiseerd, de enige beurs met als hoofdthema de specifiek voor het strand bedoelde rolstoelen.

Het is belangrijk dat onze stranden op verschillende manieren toegankelijk zijn voor iedereen. Mensen met en zonder beperking moeten samen kunnen genieten van het strand. Nog steeds zijn er gemeenten die zichzelf toegankelijk verklaren, maar in de praktijk is het vaak niet het geval. Met de strandrolstoelbeurs wil de organisatie dan ook graag aan iedereen de kans geven om te zien welke mogelijkheden er zijn.

Diversiteit
Naast de handgeduwde/handbewogen strandrolstoelen (rolstoel met ballonachtige wielen voor op het strand) staan er ook een aantal elektrische strandrolstoelen. De internationale strandhouders laten niet alleen hun producten zien, ze mogen ook gebruikt worden op het strand. Er zal ook dit jaar een mat te zien en gebruiken zijn, die geschikt is voor het strand maar ook gebruikt kan worden op andere terreinen.

Nieuw
Sport Vlaanderen zal op de beurs demonstreren dat er op en rond het strand mogelijkheden zijn om te sporten met een lichamelijke beperking. Nieuw is dit jaar dat er ook ingespeeld wordt op aangepaste kleding. Zo zijn er twee beursstands met modieuze, comfortabele en kleding voor rolstoelgebruikers. Ook op het gebied van kinderanimatie is er een kinderhoek met een interactieve spelzone.

 • Prijs: de Beachwheelchairbeurs is gratis
 • Wanneer: 29 & 30 juni 2019
 • Locatie: Blankenberge (België), Félicien Ropshelling, ter hoogte van de vuurtoren
Facebook Twitter Email

  3 comments for “Tweede editie van Belgische strandrolstoelbeurs komt eraan

 1. Aerts k
  15 maart 2019 at 18:14

  Prachtig initiatief

 2. 15 maart 2019 at 22:21

  Deze editie ook actie op het water !

  WheelWaver, zelf varen in je eigen rolstoel.

 3. Tarik
  16 maart 2019 at 20:52

  Dank u. We doen ons best om er een belevenis van te maken voor alle bezoekers.

  Met vriendelijke groeten

  4 Example vzw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *