Twee landen geïnteresseerd in organiseren European Para Championships 2027

6 februari 2024 - Redactie Support Magazine

European Para Championships BV, eigenaar van de baanbrekende European Para Championships, kondigt met trots aan dat er recentelijk twee bids zijn ontvangen van potentiële organisatoren voor de tweede editie van het succesvolle parasport evenement. Hiermee hoopt de organisatie in 2027 voort te kunnen bouwen op het succes van de allereerste editie van het multisportevenement, dat afgelopen zomer plaatsvond in Rotterdam.

Twee Europese landen hebben zich officieel kandidaat gesteld als organisator van de European Para Championships 2027. Het Turks Nationaal Paralympisch Comité diende zijn kandidatuur in en bevestigde hiermee de status van het land als één van de koplopers in de ontwikkeling van parasporten. Hetzelfde geldt voor Duitsland, waar de nationale autoriteiten zich schaarden achter het initiatief om de 2e European Para Championships naar eigen land te halen.

Toewijding Europese sportgemeenschap

Eric Kersten, Founder van de European Para Championships, is verheugd met de officiële interesse van beide bidders: "De twee bids onderstrepen de toewijding van de Europese sportgemeenschap in de strijd ter bevordering van de ontwikkeling van parasport. Het feit dat beide landen zich met trots en enthousiasme bij ons hebben gemeld om de handschoen op te pakken onderstreept voor mij die niet aflatende toewijding om impact te maken op een internationaal platform."

European Para Championships BV zal in de komende maanden, in nauwe samenwerking met het Europees Paralympisch Comité en de betrokken internationale sportfederaties, bepalen welk bid het beste aansluit bij de geldende wensen en ambities. In dit keuzeproces worden de belangrijkste stakeholders actief betrokken om op die manier prioriteit te geven aan de optimale ontwikkeling van Europese paratopsport.

Van groot belang voor ontwikkeling parasport

Raymon Blondel, voorzitter van het Europees Paralympisch Comité, is verheugd met beide kandidaten: "De European Para Championships zijn van groot belang voor de verdere ontwikkeling van de parasport in Europa en het is hartverwarmend om te zien dat dankzij deze bids de nabije toekomst er zeer positief uitziet. Beide landen hebben eerder al laten zien voorvechters te zijn van de ontwikkeling van parasport. Hun kandidaturen zijn dan ook uitstekend nieuws voor alle atleten, staff en betrokken sportfederaties!"

In de komende maanden zal de aanbesteding verder vorm krijgen. Daarbij is voor de organisatie een transparant selectieproces van het grootste belang. Essentiële informatie over de voortgang van dit proces zal dan ook regelmatig worden gedeeld met de parasport community. Na een zorgvuldige selectie hoopt de organisatie op deze manier tot een keuze te komen die garant staat voor een spectaculair en impactvol multisportevenement in 2027!

Bron: High Profile Events

Altijd op de hoogte blijven?