Twee jaargangen tegelijk uitgereikt van Haagse prijzen voor sporters met handicap

28 mei 2024 - Redactie Support Magazine
Ronald Speijer
Door corona en ernstige ziekte van de voorzitter van de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten (HSG) die deze verkiezing organiseert, werden maandagavond twee jaargangen van de Wouter Duinisveld Award tegelijk uitgereikt: zowel de beste Haagse sporters met een handicap van 2022 als die van 2023 werden gehuldigd. De winnaars ontvingen bloemen, een herinneringsplaquette, het boek over Wouter Duinisveld en een cheque van 1000 euro.

Hilbert Bredemeijer, de wethouder van onder meer sport, deelde de prijzen uit aan winnaars Helma van der Boom, die in 2022 Nederlands kampioen Showdown werd, en Michel van der Hengel, die in 2023 diezelfde titel won maar dan bij het paradarts. Bovendien werd Van der Hengel Nederlands rankingkampioen en werd hij derde op het WK.

Het was de zevende keer dat de Stichting HSG deze verkiezing organiseerde. Het aantal prijzen staat – vanwege dit dubbele jaar – op acht.

Wouter Duinisveld

Wouter Duinisveld, de winnaar van de eerste editie en sindsdien naamgever aan deze prijs, las als juryvoorzitter de juryrapporten voor, waarin niet alleen de prestaties van winnaars werden uitgelicht. Hij noemde en roemde ook de twee genomineerden van beide jaren. In 2022 waren dat twee voormalige winnaars: paradarter Arie van der Rassel en de rolstoelhockeyers van Haag88. Beide genomineerden hadden ook formidabel gepresteerd dat jaar, maar, zoals het juryrapport vermeldde, had Helma er vijftien jaar over gedaan om de nationale titel te winnen en dat doorzettingsvermogen werd beloond. Bovendien gaf de jury aan, bleek de top in het Showdown erg sterk, wat onder meer bleek uit de tweede plek die Helma in 2023 behaalde.

Vorige edities

De genomineerden van 2023 bleken ook al geen onbekenden. Femke Hoogelander, meervoudig winnares van de Wouter Duinisveld Award, is een klasse apart in het framerunnen, voorheen racerunnen genoemd, en had bij een sterk bezet toernooi in Denemarken weer uitstekend gepresteerd. Dat kon ook worden gezegd van de andere genomineerde, Jennifer Hoogelander, de moeder van Femke, die voor het jaar 2021 al een eervolle vermelding ontving bij de uitreiking van de Wouter Duinisveld Award. Ook zij presteerde zeer knap in Denemarken.

Geprezen

Alle genomineerden ontvingen eveneens een bloemetje, een plaquette, het boek van Wouter Duinisveld ter herinnering plus een cheque. Weliswaar 500 euro lager dan wat de winnaars ontvingen, maar tóch ook een prettige stimulans voor deze sporters.

Hilbert Bredemeijer roemde de sportievelingen: “Deze winnaars en genomineerden zijn geweldige voorbeelden van de inclusieve wereld, waar de gemeente Den Haag voor staat. Prachtig om te zien dat ze vandaag zo in het zonnetje worden gezet.”

De Wouter Duinisveld Award is een initiatief van Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten. De winnaars en genomineerden vertegenwoordigen alle Haagse sporters met een handicap.

Altijd op de hoogte blijven?