Twaalfde grandslamtitel op rij voor rolstoeltennisster De Groot

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft voor de zesde keer op rij de US Open gewonnen. Op het vierde grandslamtoernooi van het jaar won de Nederlandse bovendien haar twaalfde Grand Slam op rij, haar twintigste in totaal. En voor het derde jaar op rij won ze alle vier Grand Slams.

Diede de Groot. Foto: Mathilde Dusol.

Om het rijtje met duizelingwekkende cijfers af te maken: de 26-jarige Oudewaterse is al 121 wedstrijden op rij ongeslagen. De laatste nederlaag dateert nog altijd van februari 2021, toen ze de finale van de Melbourne Open verloor van Yui Kamiji. De Japanse nummer 2 van de wereldranglijst was ook in New York haar tegenstandster. In de finale zette De Groot haar concurrente in iets meer dan een uur opzij: 6-2, 6-2. De Groot won nu hun laatste 24 ontmoetingen op rij.

Motivatie
De Groot blijft gemotiveerd door zichzelf steeds weer uit te dagen. De laatste paar maanden trainde ze op het Nationaal Trainingscentrum in Amstelveen vooral met de Nederlandse mannen. “Het laat zien dat ik een hoger niveau aankan”, zegt ze. “Ook al kan ik niet altijd van ze winnen, soms lukt het wel. Ik vind daar de uitdaging die ik nodig heb om harder te slaan, hogere percentages te halen, mezelf te blijven verbeteren.”

Dubbel
In het dubbelspel wist De Groot niet haar 18e grandslamtitel te veroveren. Dubbelpartner Jiske Griffioen kon door ziekte de finale niet spelen. Zo ging de titel naar Kamiji en de Zuid-Afrikaanse KG Montjane.

Meer lezen over aangepast sporten, van recreatief tot paralympisch? Neem een voordelig abonnement op Support Magazine:

(Bron: Robin Wubben | Paranieuws)

Geef een reactie