Toronto: elke dag een feestje

Huizenruil aangepaste woningen

Foto: Tjeerd Maas

Rolstoel-reisblogger en Support Magazine-redacteur Eelke Kelderman wisselde via een huizenruilsite voor aangepaste woningen een maand lang van onderkomen met Marilyn in Toronto. “Ons appartement in Canada voelt als een thuis. Het bed slaapt zelfs lekkerder.” Eelke vertelt.

Mijn appartement in Utrecht staat sinds een tijdje op matchinghouses.com, een huizenruilsite speciaal voor aangepaste woningen. Een geniaal maar ook doodeenvoudig idee. Mijn eerste ruilverzoek komt van Marilyn en Greg uit Toronto. Niet direct een bestemming op mijn verlanglijstje. Toch, hoe meer ik erover lees, hoe meer ik mezelf zie rondrijden in deze wereldstad. Bovendien, het zal me alleen een vliegticket kosten! Marilyn heeft al ervaring met ‘house swappen’ en wijdt mij in in dit fenomeen. We mailen een paar weken. Foto’s gaan over en weer. Tips over vervoer. Activiteiten. Spannend, maar ik zeg Ja.

Spannend
Op een zonnige dag in september landen we op Toronto Pearson Airport. ‘Haaai Elkie!’ hoor ik enthousiast roepen als we door de douanedeuren de ontvangsthal binnenstappen. Ik zie een grote man met een baard naar ons zwaaien. “You must be Greg,” zeg ik als we elkaar omhelzen. Even later rijden we in een oude Ford-bus met rolstoellift langs Ontario Lake en de CN-Tower over Yonge Street, de hoofdader van de stad, naar het appartement van Greg en Marilyn.

Meer lezen?
Je kunt het februarinummer (editie 1/2020) hier bestellen. Wie in de toekomst verzekerd wil zijn van automatische toezending van elke editie, kan natuurlijk beter een abonnement nemen. Je bent al abonnee vanaf € 19,99 per jaar.

Geef een reactie