Toegankelijkheidsplaquettes voor PSV, Efteling, NAC en Beekse Bergen

Foto via de Zonnebloem

De Efteling, NAC Breda, PSV en Safaripark Beekse Bergen ontvingen uit handen van mystery guests van de Zonnebloem de eerste Brabantse toegankelijkheidsplaquettes. De Zonnebloem maakt vóór 2020 de 60 meest bezochte vrijetijdslocaties in Nederland toegankelijker voor mensen met een lichamelijke beperking.

Sinds enige tijd werken de vier Brabantse organisaties met de Zonnebloem aan hun toegankelijkheid. Met de plaquettes worden zij aangemoedigd om zich voortdurend in te zetten voor dit thema.

Onbeperkt Eropuit
De Zonnebloem kreeg van de VriendenLoterij een bijdrage van 574.000 euro om het project ‘Onbeperkt Eropuit’ te realiseren. Met dit project zet de vereniging haar kennis en ervaring in om vóór 2020 ruim 60 attractieparken, bioscopen, concertzalen, dierentuinen, musea en voetbalstadions beter toegankelijk te maken. Inmiddels testte de Zonnebloem al 27 locaties.

Onderzoeken
De Zonnebloem doet bij vrijetijdslocaties locatie-onderzoeken. Er vinden technische keuringen plaats van faciliteiten. Daarnaast testen 750 ‘mystery guests’ (rollator-, rolstoel- en scootmobielgebruikers) en Zonnebloemvrijwilligers de locaties in de praktijk. Op basis van de uitkomsten adviseert de Zonnebloem de vrijetijdslocaties over wat beter kan. Ook biedt de organisatie workshops aan medewerkers met een publieksfunctie. Daarin staat kennis over de doelgroep centraal.

(Bron: Zonnebloem)

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *