Toegankelijke controller Access voor PlayStation 5 verschijnt in december

Sony meldt dat zijn toegankelijke controller Access voor de PlayStation 5 vanaf 6 december te koop zal zijn en een adviesprijs krijgt van 90 euro. De Access is nu ook te pre-orderen, zodat je het 6 december direct ontvangt. Gebruikers kunnen de controller naar wens aanpassen en instellen met verschillende soorten knoppen en joysticks. Dat meldt Tweakers.

Foto via Playstation.

De Access bestaat uit een ronde schijf met een buitenste ring waarin acht knoppen passen, met in het midden een knop en aan de buitenzijde een joystick. Op de buitenste knoppenring passen vijf verschillende soorten knoppen, zoals een brede platte knop of een knop die uitsteekt, afhankelijk van wat het handigst is voor de speler. Gebruikers kunnen de knoppen zelf mappen en de controller ondersteunt profielen om snel tussen maps te kunnen wisselen.

Aanpassen en combineren
Spelers kunnen in die maps ook de ‘deadzone’ van de joystick (de hoeveelheid waarmee de duimknuppel kan bewegen voordat het herkend wordt in de game) aanpassen, bepaalde knoppenreeksen aan- of uitzetten en een deel van de knoppen uitschakelen. De controller heeft drie verschillende joysticks, waaronder een grote, die makkelijker te gebruiken is. De Access is te combineren met een tweede Access en een DualSense-PS5-controller. Spelers kunnen ook thirdpartyaccessoires aansluiten via de vier 3,5mm-poorten.

Alle specificaties van de Access vind je op het PlayStation.Blog. De Access is op de website van PlayStation te pre-orderen.

Meer lezen over aangepast gamen? Neem een voordelig abonnement op Support Magazine:

(Bron: Tweakers)

Geef een reactie