Tilburgse Kermis slecht toegankelijk voor rolstoelers, Tilburg belooft beterschap

Foto via Flickr/mi chiel

Het is niet goed mogelijk om de Tilburgse kermis te bezoeken met rollator, rolstoel of scootmobiel. Dat erkent kermiswethouder Erik de Ridder na vragen van Voor Tilburg.

“Al sinds de laatste fase van de opbouw ben ik hier mee bezig. Er is ook al diverse keren een poging gedaan het te verbeteren, maar ook ik heb moeten constateren dat het gewoon niet goed genoeg is. Dus reken maar: dit moet worden opgelost!”, schrijft De Ridder op Facebook.

‘Slechter dan andere jaren’
Sascha van der Vijver van Voor Tilburg was door het Tilburgs Overleg Gehandicaptenorganisaties (TOG) geattendeerd op de vele kabels, de hoge stoepen en het ontbreken van goede hellingen op verschillende plekken. “Zeker op het NS plein en de Besterdring is het echt veel slechter dan voorgaande jaren.” Ook Henk Maurits heeft laten weten dat hij ‘de kermis voor gezien houdt’. “De Tilburgse kermis is nog nooit zo rolstoel en scootmobiel onvriendelijk geweest.”

De gemeente Tilburg laat nog weten hoe en wanneer er meer maatregelen worden genomen. Traditioneel is dinsdag gehandicaptendag op de Tilburgse Kermis.

Bekijk op Brabants Dagblad enkele foto’s met voorbeelden van de ontoegankelijkheid.

(Bron: AD)

Facebook Twitter Email

  1 comment for “Tilburgse Kermis slecht toegankelijk voor rolstoelers, Tilburg belooft beterschap

  1. Anne
    23 juli 2018 at 17:23

    Klopt idd bijna met scootmobiel gekanteld lag bijna op de grond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *