The Voice Kids en NSGK in actie tegen uitsluiting en eenzaamheid

Junior Reporters Merijn en Roxanne. Foto via NSGK.

Op 23 februari is een nieuw seizoen van het goed bekeken televisieprogramma The Voice Kids gestart. In het programma gaan bekende coaches op zoek naar jong zangtalent. Via de Junior Reporter krijgt de kijker ook een kijkje achter de schermen. Dit seizoen zijn er zelfs twéé Junior Reporters. Maar dat is niet het enige verschil ten opzichte van voorgaande seizoenen: de Junior Reporters hebben allebei een handicap.

De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) is dit jaar een samenwerking aangegaan met The Voice Kids. NSGK: “We willen laten zien dat voor de Junior Reporters de mogelijkheden onbeperkt zijn. Helaas is dat voor kinderen met een handicap niet vanzelfsprekend. Ze worden vaak buitengesloten en voelen zich dan eenzaam en verdrietig. Dat wil je niet, voor geen enkel kind. Ieder kind moet er écht bij kunnen horen. We willen de kijker bewust maken van de alledaagse problematiek van kinderen met een beperking. In elke uitzending en online is er via een verslag van de Junior Reporters aandacht voor de ups-and-downs van kinderen met een beperking in Nederland. De samenwerking met The Voice Kids draagt bij aan het vergroten van de awareness en de steun hiervoor.”

Unieke interviews en verslagen
De Junior Reporters van dit seizoen zijn de 13-jarige Merijn en de 10-jarige Roxanne. Merijn heeft cerebrale parese en kan daardoor niet lopen. Hij is afhankelijk van zijn rolstoel. Roxanne is spastisch aan haar rechterarm en beide benen waardoor ze haar hand moeilijk kan gebruiken en kleine stukjes met een rollator kan lopen. Bij grotere afstanden gebruikt ze haar rolstoel. Voor de Junior Reporters gaan alle deuren open en zij krijgen exclusief toegang tot de wereld achter The Voice Kids. Ze laten onbevangen en enthousiast het programma van een heel andere kant zien met unieke interviews en backstage verslagen. Daarbij laten zij zich niet tegenhouden door hun handicap. Maar laten ook zien dat ze daarbij soms wel een beetje hulp nodig hebben. Net als hun leeftijdgenootjes die een handicap hebben.

The Voice Kids is iedere vrijdag te zien om 20.30 uur bij RTL 4.

  5 comments for “The Voice Kids en NSGK in actie tegen uitsluiting en eenzaamheid

Geef een reactie