The floor is yours!

Na haar studie humanistiek wilde Yvonne Lammertink (34) de rollen omdraaien. Haar hele leven vooral zorgvrager, wilde ze nu wat voor anderen betekenen. Ze startte haar eigen bedrijf iLonk en ging aan de slag voor FLOOR jongerencoaching. Daar helpt ze Manon (19) om haar leven weer op de rit te krijgen.

Yvonne: “iLonk staat voor: ik leef, oriënteer, navigeer en kies. Het past bij mijn werkwijze maar ook bij hoe ik zelf in het leven sta. Al had ik een spierziekte, als jongere was ik behoorlijk eigenwijs. Ik dacht dat ik het allemaal wel wist en heb daardoor ook veel bereikt. Toch had ik tijdens de training die iedere nieuwe coach bij FLOOR krijgt, regelmatig tranen in mijn ogen. Ik realiseerde mij dat ik altijd wel heel alleen ben geweest. Heb steeds zelf kracht en moed verzameld om mijn weg te vinden. Dat heeft veel energie gekost: de route was lang en hobbelig. Ik ben er trots op dat ik nu andere jongeren mag helpen, met concrete stappen. Tegelijk staat FLOOR jongerencoaching ook voor achter dromen aangaan en niet zomaar het makkelijkste pad kiezen. Het gaat niet alleen om studie of werk, maar bijvoorbeeld ook dat je vrienden hebt om leuke dingen mee te doen, dat je jezelf waardevol vindt en doet waar je blij van wordt.”

Jongeren met een beperking horen vaak dat iets niet kan. Ook al is dat soms waar, Yvonne hamert erop dat het belangrijk is dat jongeren dat zelf ontdekken. Vaak blijkt dat er deuren opengaan die je van te voren niet had opgemerkt. Yvonne: “Op zo’n ontdekkingstocht kom je altijd dichterbij wat past. Toen ik Manon ontmoette viel het mij op dat zij vooral focuste op wat er allemaal mislukt was. Samen zijn we gaan kijken wat er wel goed ging in haar leven. Ze heeft een collage gemaakt met alle dingen die ze leuk vindt. Eigenlijk stapte ze daarna heel makkelijk in de actiemodus!”

Alles over iLonk en FLOOR jongerencoaching te weten komen? Je kunt het gehele artikel vinden in de nieuwe editie van Support Magazine, waar je een gratis proefnummer van aan kunt vragen. Meteen een abonnement nemen kan natuurlijk ook.

Facebook Twitter Email

  2 comments for “The floor is yours!

 1. Rolien
  9 oktober 2018 at 14:56

  Leuk artikel liefs

 2. Anet
  13 oktober 2018 at 06:17

  Geweldig initiatief en des te sterker omdat je (Yvonne) het vanuit haar eigen ‘loopbaan’ doet, welgefeliciteerd
  Groeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *