TeamNL lanceert podcast voor olympische en paralympische sporters in voorbereiding op Parijs

31 maart 2023 - Redactie Support Magazine

Ter voorbereiding op hun (mogelijke) deelname aan de Olympische en Paralympische Spelen volgend jaar, lanceert TeamNL een podcast speciaal voor topsporters. Zij horen daarin alles over hun weg naar Parijs. De presentatie is in handen van Myrthe Schoot, die als volleybalster van TeamNL zelf deelnam aan de Olympische Spelen van Rio in 2016. De eerste aflevering van de TeamNL Parijs Podcast is nu te beluisteren.

Iedere laatste woensdag van de maand bespreekt Myrthe Schoot met twee gasten alles wat topsporters bezighoudt of wat ze moeten weten over de naderende Spelen. Bijvoorbeeld alle ins en outs over het atletendorp, de spectaculaire openingsceremonie, optimale voorbereiding op thema’s als voeding en mentale gezondheid en de verhalen van voormalig en huidig sporters van TeamNL zelf. Zij schuiven aan, samen met onder meer TeamNL Experts en andere betrokkenen bij Paris 2024.

Eerste aflevering

In de eerste aflevering zijn olympisch chef de mission Pieter van den Hoogenband en directeur topsport van NOC*NSF André Cats te gast. Zij vertellen over wat topsporters van hen kunnen verwachten in aanloop naar en tijdens Paris 2024 en over de stand van zaken met nog minder dan 500 dagen tot de start. Ook is er telefonisch contact met paralympisch chef Esther Vergeer. Zij gaat kort in op haar samenwerking met Pieter van den Hoogenband en vroegere leermeester André Cats.

Een van de onderwerpen die aan bod komen tijdens de eerste aflevering is de Period of Stay. Voor het optimale prestatieklimaat hanteert TeamNL het beleid dat olympiërs tot twee nachten in het olympisch dorp kunnen verblijven na afronding van hun discipline. André Cats licht de keuze van NOC*NSF toe.

Altijd op de hoogte blijven?