Tafeltennisster zonder rechterhand wint met overmacht op Olympische Spelen

Archieffoto Natalia Partyka. Foto door Gaël Marziou, via Flickr/ITTFworld.

Nog geen half uur had Natalia Partyka, die werd geboren zonder rechterhand en -onderarm, nodig om bij de Olympische Spelen de tweede ronde te bereiken bij het tafeltennis. De Australische Michelle Bromley moest er na vier sets aan geloven: 11-3, 11-5, 11-5, 11-7. De volgende dag moest ze af zien te rekenen met de Egyptische Dina Meshref, maar dat lukte haar helaas niet.

Partyka oefende op jonge leeftijd met haar zus en schreef in 2000 geschiedenis, toen ze op 11-jarige leeftijd de jongste paralympiër werd. In 2004 werd ze dan ook voor het eerst paralympisch kampioen, de jongste binnen het tafeltennis. Vier jaar later was ze nog eens goed voor een primeur, toen ze namens haar land deelnam aan het teamevent op de Olympische Zomerspelen van Peking.

Niet de eerste keer
Op de Olympische Spelen van Londen in 2012 lukte het Partyka vervolgens ook zich te plaatsen voor het enkelspel. Na zeven zwaar bevochte sets bereikte ze de tweede ronde, waarin ze vervolgens moest buigen voor de Nederlandse Li Jie. Afgelopen zaterdag bereikte de nummer 80 van de wereld in Tokio dus opnieuw de tweede ronde, waar ze verloor.

(Bron: AD.nl)

Geef een reactie