Tafeltennisster Van Hoof komt tekort voor paralympisch ticket

28 mei 2024 - Robin Wubben
Mathilde Dusol
Paratafeltennisster Frederique van Hoof gaat komende zomer niet naar de Paralympische Spelen. Drie jaar geleden veroverde ze met Kelly van Zon paralympisch zilver in het teamtoernooi, nu slaagde de 23-jarige Helmondse er niet in een ticket voor Parijs te veroveren. Op het paralympisch kwalificatietoernooi (PKT) ging ze in de halve finale onderuit.

Van Hoof moest het PKT in Thailand in handicapklasse 8 winnen om een ticket voor de Paralympische Spelen in Parijs te bemachtigen. Ze wist de halve finales overtuigend te bereiken, maar ging daarin met 3-0 onderuit tegen de onder neutrale vlag spelende Elena Litvinenko uit Rusland. Daarmee is de route naar Parijs voor Van Hoof definitief afgesloten.

'Flink balen'

"Helaas was het hem vandaag niet en dat is heel teleurstellend", blikt ze terug op haar Instagrampagina. "Dit betekent geen ticket voor de Paralympische Spelen. Ook de optie om een wildcard aan te vragen, is er dit keer niet. Voor nu betekent dat even flink balen en ondertussen de blik richting de volgende vier jaar, richting de Spelen in Los Angeles."

Bron: ParaNieuws

Altijd op de hoogte blijven?