De Support Magazine fietsspecial is gearriveerd!

We gaan naar buiten deze lente, lekker fietsen! Het aprilnummer van Support Magazine belicht het onderwerp fietsen vanuit vele invalshoeken. Wist je bijvoorbeeld dat je in Amsterdam een aangepaste fiets of handbike kunt huren om ermee door de stad te toeren? Je krijgt er een routeplan met aangepaste gelegenheden bij cadeau.

Supportlezers zijn blije fietsers, zo ontdekten we bij de redactie. De helft van de leden van het vaste Support Magazine Lezerspanel blijkt erop uit te trekken met de driewieler of de aankoppelbare handbike. Ze hebben tal van insiderstips voor wie plannen heeft om een fiets aan te schaffen of aan te vragen bij de Wmo. Meer fietsverhalen:

Razendsnelle loopfiets
Soms moet een spectaculaire uitvinding even wachten op internationale erkenning. Voor het hulpmiddel RaceRunner is die erkenning nu definitief: RaceRunning is opgenomen in de wereld van Paralympische Spelen. Wat is het precies? Diana (15 jaar) legt het uit: “Het is heel gaaf om te kunnen rennen zonder om te vallen.”

Wielrennen
Een interview met wielrenster Alyda Norbruis, die vorige week op de wereldkampioenschappen baanwielrennen in Rio de Janeiro opnieuw drie gouden medailles in de wacht wist te slepen. De wedstrijden waren op dezelfde baan waarop ze twee jaar geleden tijdens de Paralympische Spelen ook driemaal goud won. Strekking van het interview: Elke dag leert Alyda nog bij, wordt ze sterker. Binnen en buiten de sport. De belangrijkste les? Zorg dat je plezier hebt in wat je doet.

Sporter van het Jaar
En natuurlijk, zoals in elke editie, weer een column van de met medailles overladen handbiker en triathleet Jetze Plat. Dit keer gaat het over de prestigieuze Laureus World Sports Awards, waarvoor de Paralympische Sporter van het Jaar 2017 genomineerd werd.

StepForward
“Als je niets doet, gebeurt er ook niets,” meent Luciën de Louw, een ex-profwielrenner die een dwarslaesie opliep. Hij legt zich er niet bij neer dat hij niet meer kan staan en lopen. Via zijn stichting StepForward slaagde hij erin een revolutionaire behandeling zelf te financieren. “Ik ben erg blij met wat ik nu al kan.” Een interview.

En verder…
Ook voor niet wil – of kan – fietsen, valt er genoeg te lezen in de nieuwe Support Magazine. Zo blijkt de Wmo aan alle kanten te rammelen. Zo je dat al niet wist: het staat in een rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau. Een van onze redacteuren nam het uitgebreid onder de loep. En we hebben een voorproefje van Support 2018, die vanaf eind mei in de Utrechtse Jaarbeurs plaatsvindt. De beursorganisatie heeft de term beurs laten varen en spreekt nu van een event. Want alles draait er om beleving en informatie. Je leest erover in deze en de komende editie.

Nog geen abonnee?
Goed nieuws, het instaptarief voor een abonnement is vanaf eind maart 2018 verlaagd! Je hebt nu al een jaarabonnement vanaf € 17,50 (zeven edities op de deurmat), of een digitaal abonnement vanaf € 12,50 per jaar. Bekijk de verschillende abonnementsvormen.

De april-editie verschijnt op 30 maart 2018. Bekijk ook de slides op onze hoofdpagina voor meer voorproefjes van deze editie.

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *