Support Magazine nr. 3 – Jubileum & Event Support 2022

In het juninummer van Support Magazine staan twee belangrijke thema’s centraal: het evenement Support 2022 en ons eigen jubileum. Support Magazine bestaat namelijk alweer 20 jaar! We blikken terug met onder andere een interview met voormalig shorttracker en fotograaf Monique Velzeboer, die 20 jaar geleden ook op de cover stond. Wat Support 2022 betreft, vind je in deze editie wat er op de beursvloer te zien en ervaren zal zijn, vergezeld door een handige plattegrond.

Support Magazine 3-2022 is vanaf dinsdag 7 juni 2022 verkrijgbaar en bevat onder meer de volgende onderwerpen:

Twintig jaar Support Magazine: Deze mensen stonden aan de wieg
Precies twintig jaar geleden begon uitgever Ad van Gaalen dit fraaie blad Support Magazine. Maar hij deed het niet alleen. Vele progressieve krachten in het veld hielpen mee. Een aantal van hen blikken twintig jaar terug.
Voetbal voor iedereen
Bijna drie jaar geleden was PSV de eerste Nederlandse betaaldvoetbalorganisatie die een amputatievoetbalteam startte. Inmiddels is het aanbod voor voetballers met een handicap uitgebreid met drie nieuwe vormen: blindenvoetbal, framevoetbal en elektrische-rolstoelvoetbal. Waarom de club dat doet? Voetbal is voor iedereen, vinden ze in Eindhoven. Twee teams, één bal, twee goals. Zo moeilijk is het niet.
Support; hét belevingsevent voor iedereen
Na vier jaar afwezigheid is het weer tijd voor hét evenement voor mensen met een beperking, hun directe omgeving en betrokken (zorg)professionals. Projectmanager Marleen Rompen: “Niet alleen zullen we grootser uitpakken nu het eindelijk weer kan, ook vieren we dat Support dit jaar 20 jaar bestaat!”
Highlights van Support 2022
Op Support staat de beleving van de bezoeker centraal. Dit gaat natuurlijk prima samen met het thema: Ik kan! Want je kan op het event daadwerkelijk van alles uitproberen, van wintersport tot een wheely, en van skateboarden tot rolstoeltennis.
Ook op het gebied van lifestyle valt er op Support veel te beleven en alles staat weer in het teken van: Ik kan! Zo kun je er koken in een aangepaste keuken, geluksmomenten creëren in de belevingstuin, netwerken in het werkcafé, autorijden op het autoparcours en lekker struinen op zoek naar je droomvakantie.
Inspiratiesessies tijdens Support 2022
Iedere dag zijn er inspiratiesessies bij te wonen tijdens het event Support 2022. Zo zal voormalig Minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink op woensdag Support 2022 openen en in een sessie zijn verhaal vertellen. Hoofdredacteur van Support Magazine, Monique Wijnen, verzorgt eveneens een sessie, gericht op een zo vrij en zelfredzaam mogelijk leven. In deze editie vind je een overzicht van de inspiratiesessies.
Zumba: voel het ritme
Heerlijk bewegen op een lekkere beat. Priska van den Berg doet al jaren aan Zumba en geeft ook les. Sinds twee jaar niet alleen staand maar ook vanuit de rolstoel. Iedere maandag kun je online meedoen met Zumba for Wheelz en onlangs konden Zumbafans elkaar ontmoeten in Eindhoven.
'De handbike heeft mijn leven gered'
Karel Vinke (73), een volksjongen die opgroeide op de Amsterdamse Zeedijk, groeide in de jaren zeventig uit tot een profwielrenner in de succesvolle TI Raleigh-ploeg. Helaas bleek zijn wielercarrière van korte duur. Een zwaar ongeluk deed hem in een klap in een rolstoel belanden. Hij ging door een diep dal totdat hij de handbike ontdekte en fanatiek aan het racen sloeg.
Heerlen en Maasbracht, een wereld van verschil
De gemeentes zijn sinds 2007 verantwoordelijk voor de dienstverlening aan mensen met een beperking. In 2015 ontstond een nieuwe versie van de WMO-wet, waarin de hulpmiddelenverstrekking wordt geregeld. Bovendien kregen de gemeenten er via de nieuwe Participatiewet in 2015 ook de jeugdzorg op hun bordje. Deze veranderingen vergden veel van de ambtelijke organisaties, maar veroorzaakten ook ongelijkheid. Soms is die ongelijkheid schrijnend, zoals blijkt uit de
verhalen van Suus en Jacqueline.
Met (aangepaste) Trike back on the road again!
Ooit was Geert Geerts 23 jaar lang een fervent motorrijder. Tot een ski-ongeluk daar een abrupt einde aan maakte. Want met een dwarslaesie T 11 is motorrijden echt een ‘dingetje’. Maar wat doet die masculiene Trike dan in zijn garage?
Kriskras door Europa
Kris Switser reist in haar eentje met de trein en elektrische aankoppelbike door Europa. Zo min mogelijk plannen en zoveel mogelijk genieten, dat is haar streven!

Bestellen en abonneren
Bestel de nieuwe editie via onze webshop Tijd voor Tijdschriften. Wil je in de toekomst verzekerd zijn van automatische toezending van élke editie, dan kun je beter meteen een abonnement nemen. Je bent al abonnee vanaf € 19,99 per jaar plus welkomstcadeaus.

Geef een reactie