Support Magazine nr. 5 – Ingrediënten voor zelfredzaamheid

Zoals altijd bevat het oktobernummer van Support Magazine weer een special, dit keer met het thema Kind & Gezin. Inspirerende verhalen over opvoeding en kinderen krijgen, maar ook verhalen waarin zelfredzaamheid centraal staat, vind je in deze bomvolle editie.

Support Magazine 5-2020 valt dinsdag 27 oktober 2020 bij alle abonnees in de brievenbus, met daarin onder meer de volgende onderwerpen:

Esther Vergeer
Op de cover zie je Esther Vergeer. Ze heeft een eigen foundation, is chef de mission van het paralympisch team en directeur van het ABN-Amrorolstoeltennistoernooi. Afgelopen jaar was Esther Vergeer (39) echter druk met heel andere dingen. Het contrast kon niet groter: de vrolijke geboorte van dochter Jinte en de angstige diagnose dat ze borstkanker had. Hoe is het nu met haar?
Bever autoaanpassingen: Geschiedenis van een pioniersbedrijf
Toen techneut Freek de Moor in 1973 startte met Bever autoaanpassingen bestond er nog niets op autoaanpasgebied. In een periode van bijna vijftig jaar heeft Bever zijn specialisme enorm uitgebreid: van een eenvoudige aanpassing als een gaspedaaltje links tot een complexe joystickbesturing. Voormalig eigenaar-directeur Rien van den Broek vertelt over de ontwikkelingen door de jaren heen.
Alleenstaande moeder met CP: Leven onder een vergrootglas
Aura Reingoud wil niets liever dan moeder worden. Ze heeft geen partner en hoeft die ook niet per se. Ze wil haar toekomstige kindje dan ook alleen opvoeden. Leena de Wilde raakte onverwacht zwanger en woont samen met haar zoontje Sylvan. Dat gaat prima. Ook Aura heeft al helemaal bedacht hoe ze het gaat doen. Het zijn de medewerkers van instanties die krampachtig reageren op het alleenstaand moederschap in combinatie met CP.
Do's en don'ts van negen jongeren
Je zou denken: het is 2020. We kunnen al lang naar de maan en alles is maakbaar, dus niets is meer vreemd. Toch worden jongeren van het vso-vmbo Leystede nog regelmatig vreemd aangestaard en kinderlijk aangesproken. “Dit kan echt niet meer en moet anders,” vinden ze.
Het 'wonder' van Weert: Linda loopt weer!
De wilskracht van Linda McWilliams – getrouwd en moeder van vier kinderen – heeft de trekkracht van een forse zeesleper. Na een verkeersongeval zou zij de rest van haar leven in een rolstoel zitten. Die prognose strookte echter niet met haar plan, zo stelde zij eigenwijs. Want koste wat het kost zou zij weer kunnen lopen en fietsen. Daarbij bijgestaan door een wondertje van techniek, de C-Brace.

Bestellen en abonneren
Bestel het oktobernummer (editie 5-2020) via deze pagina. Wil je in de toekomst verzekerd zijn van automatische toezending van élke editie, dan kun je beter meteen een abonnement nemen. Je bent al abonnee vanaf € 19,99 per jaar en je krijgt er tijdelijk het boek ‘Gezond eten als rolstoeler’ bij.

Geef een reactie