Support Magazine nr. 2 – Grenzen verleggen

De special in editie 2-2021 van Support Magazine heet ‘Grenzen verleggen’. Daarin lees je alles over revalideren. Wanneer het nodig is een rolstoel te gaan gebruiken, met een prothese te gaan lopen of wanneer je situatie na jaren opnieuw verandert, staat je leven op zijn kop. De dingen die vanzelfsprekend waren, zijn dat niet meer. Je moet jezelf opnieuw uitvinden en alles opnieuw aanleren. Waar liggen hierbij je grenzen? Kun je die nog verleggen of helpt het je juist verder als je ze accepteert? Revalideren is oplossingen zoeken voor jouw persoonlijke dilemma’s, levensbreed.

Support Magazine 2-2021 valt vanaf vrijdag 30 april 2021 bij alle abonnees in de brievenbus, met daarin onder meer de volgende onderwerpen:

Vlogster Sarah test de nieuwe Scoozy
Sarah Kingma, bekend vlogster en MS-activiste, werkt aan een webshop met mooie artikelen voor mensen met een beperking. Want mooi, hip, tof, of hoe je het noemen wil, is voor heel veel mensen net zo belangrijk als functionaliteit. Nu testte ze de nieuwe Scoozy, het moderne alternatief voor de scootmobiel.
Bibian Mentel blijft inspireren en motiveren
Op 29 maart 2021 is op 48-jarige leeftijd Bibian Mentel overleden. Support Magazine publiccert een herinnering aan deze liefdevolle moeder, echtgenote en meervoudig paralympisch kampioene snowboarden. Zij zal jong en oud blijven inspireren via haar Mentelity Foundation.
Otwin van Dijk: 'Door grenzen te verleggen, creëer je je eigen geluk'
Als Otwin van Dijk (nu 46 jaar) op 18-jarige leeftijd een dwarslaesie oploopt, is dat de eerste keer dat hij van die handicap hoort. Het verandert zijn leven, maar ook weer niet. Mede door zijn eigen bewijsdrang is hij – na vier jaar Tweede Kamer – sinds 2016 burgemeester van de gemeente Oude IJsselstreek, in de Achterhoek.
Rienk Rozema: 'Angst verlamt erger dan een dwarslaesie'
Als hij in 2016 bij een auto-ongeluk een dwarslaesie oploopt en begint met revalideren, wil Rienk Rozema (28) iedereen – inclusief zichzelf – bewijzen dat hij alles nog kan. Mede daardoor raakt hij zijn zelfvertrouwen en de regie over zijn leven kwijt. Tot hij keihard geconfronteerd wordt met zijn eigen gedrag.
Advies van ervaringsdeskundigen
Revalideren is leren. Je krijgt de handvatten, de tools, en hoe je die precies in jouw leven gaat gebruiken, bepaal je zelf. Hoe kijken vijf ervaringsdeskundigen terug op hun revalidatietraject? En wat was de belangrijkste les die zij geleerd hebben?
Amazone Nicole den Dulk: 'Ik ben zó blij dat ik in Engeland heb gerevalideerd'
Haar verhaal begint op een maandagochtend in 2008 in het zuiden van Engeland. Nicole den Dulk is op dat moment racepaardentrainster en die ochtend bootsen ze een race na. Het meisje achter haar verliest de controle over haar paard, Nicoles paard wordt getackeld. Ruiter en paard slaan samen over de kop. Resultaat voor Nicole: gebroken ribben, verbrijzelde rugwervels en een complete dwarslaesie. Vrijwel meteen begint haar revalidatietraject.
Parastronauten gezocht
Europa is op zoek naar nieuwe astronauten. Ruimtevaartorganisatie ESA lanceerde eind maart een campagne voor de nieuwe vacatures. ESA hoopt ook op aanmeldingen van onder andere vrouwen en mensen met een lichamelijke beperking, om de diversiteit te vergroten. In oktober 2022 moeten de nieuwe astronauten aan de wereld getoond worden.
Routekaart voor toegankelijke festivals
We mogen deze zomer weer naar een van de vele Nederlandse muziekfestivals. Dat hopen we tenminste. Maar hoe toegankelijk zijn die festivals voor mensen met een beperking? Dat kan beter, merkten Pauline Gransier en Annebelle de Groot. Samen met Marianne Dijkshoorn en de Coalitie voor Inclusie gingen ze in gesprek met festivalorganisatoren.

Bestellen en abonneren
Bestel de nieuwe editie via deze pagina. Wil je in de toekomst verzekerd zijn van automatische toezending van élke editie, dan kun je beter meteen een abonnement nemen. Je bent al abonnee vanaf € 19,99 per jaar.

Geef een reactie