Support Magazine nr. 2 – Doorzetters aan het woord


Breakdancer Redo, die “zes onderdelen aan zijn lijf mist”, stapelt het ene succes op het andere. Hij gaat dansend de wereld rond, geeft lezingen en wordt gerekend tot de beste breakdancers van Nederland. Dit alles komt hem niet aanwaaien. In tegendeel: “Ik heb nul komma nul talent voor dansen. Je leert een skill na honderd keer vallen.” In het meinummer vind je een inspirerend portret van deze doorzetter.

Support Magazine 2-2020 valt vrijdag 1 mei 2020 bij alle abonnees in de brievenbus, met daarin onder meer de volgende onderwerpen:

De aangepaste trekker van boer Jaap
Een andere doorbijter is schapenboer Jaap Herrewijn. Na een ongelukkige val van de hooiwagen vocht hij zich een weg terug in het boerenbedrijf. Met een aangepaste trekker, een balansrolstoel en een rollator zorgt hij nu weer zelf voor zijn beesten. Monique Wijnen interviewde Jaap en zijn partner Nellie in de drukste tijd van het jaar: “Onze tweehonderd ooien zijn aan het lammeren.” Een verhaal over tegenslag en veerkracht.
Special Mobiliteit
‘Heb jij de rolstoel die je zelf wenste, die je in eerste instantie voor ogen had?’ Deze vraag kregen alle rollende leden van het vaste Support Magazine Lezerspanel voorgelegd. De resultaten van de peiling zijn – gezien de slechte publiciteit over de hulpmiddelenverstrekking – bemoedigend. Toch heeft 17% niet, of niet precies, de beschikking over de rolstoel van zijn eigen keuze. Als je uitgaat van de gedachte dat de wens van de gebruiker centraal moet staan, is dát natuurlijk te veel.

Verder (onder andere): Lekker rollen doe je zó. Vijf ervaren rollers geven tips om goed en gemakkelijk rolstoel te kunnen rijden. Van de juiste manier van afzetten in je handbewogen stoel tot een verrassende technische tip voor je elektrische rolstoel.

Op reis
Misschien duurt het nog even voor we weer onze koffers kunnen pakken om op vakantie te gaan, maar Support Magazine komt alvast met een bijzondere reistip: het Berchtesgadener Land. Deze streek in Zuid-Duitsland was ooit het vakantieoord van Hitler en zijn trawanten. Nu, 75 jaar later, is het een oord van bezinning én jawel … van vakantieplezier. Een reisreportage in het kader van 75 jaar bevrijding.
De grootste sportevenementen
Het coronavirus heeft een enorme impact op de sportwereld. Tot ver in de zomer zijn zo ongeveer alle grote sportevenementen afgelast of uitgesteld. Parawatcher Robin Wubben sprak met drie paralympische sporters die druk aan het trainen waren voor Tokio 2020. Dat wordt nu Tokio 2021 (24 augustus – 5 september om precies te zijn). Conclusie: “Het doel is niet veranderd.”

Ook de Invictus Games in Den Haag, een groot internationaal sportevenement voor gewonde militairen, moest worden uitgesteld naar volgend jaar. Robin Wubben interviewde voor Support Magazine sporter Jeroen Berends, die als onderofficier van de Luchtmobiele Brigade in Afghanistan op een bermbom reed. Zes operaties en 10 jaar verder is zijn revalidatie afgerond en is hij volop aan het sporten. Hij doet mee aan de Invictus Games in de disciplines rolstoelbasketbal, zwemmen én zitvolleybal. Doorzetter Berends: “We hebben nu gewoon een jaar extra om ons voor te bereiden.”

Nieuwe columnist
De ambitieuze Eva Eikhout is een geboren presentator. Ze doorliep met succes de BNNVARA Academy. Vorig jaar maakte ze zelfs haar debuut bij YUNG DWDD. En met ingang van aankomend nummer is ze onze nieuwe columnist!

Bestellen en abonneren
Bestel het meinummer (editie 2-2020) via deze pagina. Wil je in de toekomst verzekerd zijn van automatische toezending van élke editie, dan kun je beter meteen een abonnement nemen. Je bent al abonnee vanaf € 19,99 per jaar.

Geef een reactie