Support 2018: Alles draait om beleving en informatie

Eind mei opent de Jaarbeurs weer haar deuren voor mensen met een bewegingsbeperking, hun familie, mantelzorgers en professionals. Sander Braam, brandmanager zorg van de beursorganisatie, geeft alvast een voorproefje. In de volgende editie van Support Magazine – het beursnummer – veel meer informatie over het event.

De Supportbeurs vindt plaats van woensdag 31 mei tot en met zaterdag 2 juni 2018. “Vier dagen lang zullen Hal 7 en Hal 8 van de Jaarbeurs in Utrecht boordevol rolstoelen, scootmobielen, fietsen, tilliften, aangepaste auto’s, grote en kleine hulpmiddelen, woningaanpassingen, technische snufjes, sportmogelijkheden en aangepaste speeltoestellen staan. En het is zeker niet de bedoeling om hier alleen maar naar te kijken.”

Parcours
Aan het woord is Sander Braam, brandmanager zorg bij de Jaarbeurs. “We willen juist dat de bezoeker kan uitproberen wat hij denkt nodig te hebben om zo zelfstandig mogelijk door het leven te gaan. Beleven, daar gaat het om tijdens Support. Daarom hebben we buiten een parcours waar bezoekers in een aangepaste auto of bus kunnen rijden. Binnen, in Hal 7, hebben we ook een parcours. Twee identieke nog wel, één voor handbewogen rolstoelen en één voor elektrische rolstoelen en scootmobielen. Beide hebben de vorm van een acht en zijn voorzien van obstakels als drempels, een stoeprand, verschillende ondergronden als grind, en een bruggetje. Heeft de bezoeker bij een van de leveranciers een stoel of scoot gezien die hij wilt uitproberen, dan kan hij die ophalen bij de stand en daarmee het parcours afleggen. Op deze manier krijg je toch meer een gevoel bij de stoel of scoot, bijvoorbeeld op het gebied van comfort en stabiliteit.”

Alles over de aanstaande Supportbeurs, zoals het aanbod van stands en de verschillende demo’s, te weten komen? Je kunt het gehele artikel vinden in de nieuwe editie van Support Magazine, waar je een gratis proefnummer van aan kunt vragen. Meteen een abonnement nemen kan natuurlijk ook.

Geef een reactie