Succesvolle eerste editie internationale ICT&health World Conference

Sprekers opening ICT&health World Conference v.l.n.r. Erik Gerritsen, Yvonne Lammertink, Kavita Parbhudayal en Lea Bouwmeester. Foto door Elodie Burrillon – Hucopix

Den Haag vormde afgelopen vrijdag het decor van internationale medische trends, kennis en ervaringen. Zorgprofessionals- en instellingen van over de hele wereld kwamen bijeen tijdens het ICT&health World Conference in het World Forum The Hague. De conferentie werd geopend door een vierkoppig sprekersgezelschap bestaande uit dagvoorzitter Lea Bouwmeester, wethouder Zorg, Jeugd en Volksgezondheid (ZJV) Kavita Parbhudayal, secretaris-generaal van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Erik Gerritsen en ervaringsdeskundige Yvonne Lammertink.

Tijdens de conferentie werden ruim 32 sessies gegeven met verschillende internationale sprekers, waaronder de Amerikaanse verpleegkundig econoom, trendsetter en voorvechter van de EntrepreNurse-beweging Shawna Butler. Het internationale evenement werd afgesloten met een keynote van de wereldberoemde ‘Ethical Hacker’ Ralph Echemendia, waarbij in werd gegaan op de gevoeligheid van digitale zorggegevens van organisaties én patiënten.

Kruisbestuiving aan medische kennis
ICT&health World Conference blikt terug op een geslaagde dag. Founder van ICT&health Tom Xhofleer: “Nederland is vanaf vandaag weer stuk wijzer op het gebied van medische kennis. De ICT&health World Conference is een eerste grote stap naar samenwerking over de landsgrenzen. Alleen op die manier kunnen we wereldwijd impact maken en de zorg vernieuwen en verbeteren. We hopen dat we vandaag mensen hebben geïnspireerd en hier, net zoals de nationale editie in januari, wederom waardevolle, vruchtbare samenwerkingen uit voortkomen!”

Over ICT&health
ICT&health is een onafhankelijk platform, dat in samenspraak met een specialistische redactieraad off- en online kennis deelt. De raad bestaat uit overheidsbeleidsmakers, zorgbestuurders, toezichthouders, belangenorganisaties, medici, zorgprofessionals, patiënten, wetenschappers, deskundigen van kennis- en onderzoekinstituten, ontwikkelaars en CEO’s van gerespecteerde leveranciers.

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *