Stichting SUE’s Warriors en designerlabel Artiitude strijden samen voor meer diversiteit

Modeontwerpster Kelly Sue startte een stichting om meer aandacht te krijgen voor inclusie. Op 8 december is de officiële lancering van haar stichting, genaamd ‘SUE’s Warriors’. De modellen, ofwel Warriors, van deze stichting, waren al twee keer eerder te zien tijdens de runwayshows van ‘SUE’ op Amsterdam FashionWeek en strijden nu voor meer diversiteit in mode en media en het promoten van een inclusieve samenleving.

In de trailer is de samenwerking tussen SUE’s Warriors en het Nederlandse designerlabel Artiitude onthuld. Dit bijzondere project is het eerste project waarmee SUE’s Warriors de stichting mee aftrapt.

“Wij zijn erg trots op de samenwerking met dit ontzettend creatieve label Artiitude! Niet alleen omdat het een prachtig label is met een collectie die is ontstaan uit puur vakmanschap, maar omdat Artiitude vanaf het begin vanuit een puur hart diversiteit omarmt. Artiitude is hiermee een prachtig voorbeeld!”, aldus Kelly Sue.

Artiitude
In maart 2016 startte fashion designer Marissa Moll ‘Artiitude‘. Zij vond dat het tijd was voor iets nieuws. Marissa wilde de Nederlandse mode-industrie opschudden en ontwierp een collectie met aandacht voor kunst en puur vakmanschap. Een collectie gevuld met stoere, kleurrijke en uitgesproken handgeschilderde leather jackets en accessoires wat resulteerde in contemporary high fashion met een uitgesproken en persoonlijke boodschap. Marissa’s eerste kledinglijn was een groot succes. Dit leidde naar indrukwekkende samenwerkingen met internationale merken en respectabele artiesten. Bijzondere samenwerkingen worden nu verder doorgezet, nu gericht op een maatschappelijke boodschap, eentje die de mode-industrie zeker doet opschudden en wakker schudden. Namelijk de samenwerking met SUE’s Warriors, een stichting die pleit voor meer diversiteit in mode en media.

SUE’s Warriors
Gelijkwaardigheid, diversiteit en eenheid, dat is wat stichting SUE’s Warriors samen met haar ambassadeurs; de Warriors, uitdraagt. Als eenheid strijden de Warriors voor een eerlijker en krachtiger beeld van mensen met lichamelijke beperking en voor meer diversiteit in mode & media. Samen laten zij de werkelijkheid zien en doorbreken zij stigma’s. Dit doen zij door middel van samenwerkingen met andere designers, fashionshoots en shows en een eigen online tv-kanaal.

Tijdens de kick-off, die 8 december in Alkmaar opent met een red carpet, worden de gasten voorgesteld aan de Warriors en is er onder andere een diversity expositie’ te zien. En uiteraard wordt de start van de samenwerking tussen SUE’s Warriors en Artiitude gevierd. Zoals Kelly Sue het zegt: “De start van een Diversity Revolution!”

Geef een reactie