Stedentrip in eigen land: 6 locals over hun stad

Tijdens de coronapandemie ontdekten veel Nederlanders hun eigen stad. Support Magazine vroeg zes rollende locals in zes provinciehoofdsteden hun favoriete plekjes in eigen stad met ons te delen. Ongehinderd.nl zocht er een leuk hotel bij. Makkelijk bereikbaar, snel geboekt.

Stedentrip in eigen land, lang zo gek niet!

Merel en Dave: Utrecht
Merel Bree: “Sinds 2010 wonen wij in Utrecht, een prachtige stad met veel leuke winkeltjes, gezellige restaurants en koffietentjes. Het Wilhelminapark is onze tuin, maar ook in de bossen van Amelisweerd zijn we zó. Met mooi weer zijn we zijn zelden een dag thuis, steeds ontdekken we weer iets nieuws.”

Botanische tuinen
“Een vast ritueel is ergens in de botanische tuinen van de Universiteit Utrecht (9 hectare!) een mooi zonnig lunchplekje te zoeken, soms kiezen we ook voor het terras van het restaurant. De paden zijn goed toegankelijk, je verbaast je over de bijzondere planten. Zeker niet overslaan: de tropische kas en de vlinderkas.”
December-februari gesloten.

Spoorwegmuseum
“Het spoorwegmuseum met zijn vele historische treinen vinden wij een gezellig uitje. Met als klap op de vuurpijl de spannende rolstoeltoegankelijke attractie De Vuurproef!”

Lees het gehele artikel in de online special Vakantie 2022 van Support Magazine.

Meer lezen over toegankelijke vakanties en dagjes uit? Je leest het in de Support Magazine Vakantie-editie 2022, gratis bij een abonnement!

Geef een reactie