Sporters met ambitie gezocht voor Paralympische Talentdag

Foto via NOC*NSF

Wil jij voor Nederland medailles winnen tijdens de Paralympische Spelen van Tokyo in 2020? Dit jaar wordt door NOC*NSF voor de tiende keer de TeamNL Paralympische Talentdag georganiseerd om nieuwe talenten te spotten voor verschillende topsportprogramma’s.

Afgelopen jaren gebeurde de zoektocht met veel succes. Voor 35 sporters leidde dit namelijk al tot deelname aan een topsportprogramma van een bond. Dat zijn er maar liefst vier per Paralympische Talentdag. En daarvan namen 16 sporters deel aan de Paralympische Spelen in Rio, met het geweldige resultaat van vijf medailles.

Programma
De Paralympische Talentdag is opgedeeld in vier verschillende sportronden, van elk een uur. Tijdens deze ronde voeren de sporters onder leiding van de (talent)coach, een training of aantal testen uit. Na afloop van elke ronde wordt besproken wat jouw potentie is voor de beoefende sport en hoe je aan de slag kan gaan om je binnen deze sport te ontwikkelen.

Foto via NOC*NSF

Op de Paralympische Talentdag wordt tevens door de (talent)coach en/of classifier bekeken of je beperking aansluit bij de handicapklassen die gebruikt worden in de Paralympische sport. Veel mensen met een lichte of juist zware beperking denken dat ze niet voor Paralympische sport in aanraking kunnen komen. Niets is minder waar, voor sommige sporten is het al mogelijk om deel te nemen als je drie vingers mist of als je een chronische knie- of enkel blessure hebt. Ook met aandoeningen als MS of spierziektes mag je op de Paralympische Spelen actief zijn. In de Sportwijzer kun je ontdekken welke paralympische sporten bij jou passen op basis van je fysieke mogelijkheden en interesses.

Aanmelden
Via deze pagina kun je je aanmelden voor de Paralympische Talentdag. Let op: aanmelding staat niet gelijk aan deelname. NOC*NSF zal aan de hand van deze gegevens een eerste selectie op potentie uitvoeren op basis van o.a. leeftijd, fysieke gegevens, trainingsachtergrond en ambitie.

Meer informatie vind je op de website van TeamNL.

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *