Spaargaren loodst rolstoeltennissers naar brons in World Team Cup

14 mei 2024 - Robin Wubben
Mathilde Dusol
De Nederlandse rolstoeltennismannen zijn derde geworden tijdens de World Team Cup in het Turkse Antalya. In de strijd om het brons op het officieuze wereldkampioenschap voor landenteams won Nederland met 2-1 van Frankrijk. Kopman Ruben Spaargaren speelde een hoofdrol in het treffen.

Maikel Scheffers, voormalig nummer 1 van de wereld, opende het duel met Frankrijk tegen Frédéric Cattaneo. De 41-jarige Bosschenaar won de eerste set, maar zag Cattaneo vervolgens langszij komen. In de beslissende set bleef het tot het laatst spannend; de Fransman won de beslissende tiebreak (3-6, 6-4, 7-6).

Dubbelspel

In het tweede duel stonden de twee kopmannen tegenover elkaar. Aalsmeerder Spaargaren (24 jaar) was in twee sets klaar met Stéphane Houdet (6-4, 6-4). In het beslissende dubbelspel stonden de vier opnieuw tegenover elkaar. Na twee sets bracht een ‘super-tiebreak’ de beslissing. Deze werd met 10-5 gewonnen door Spaargaren en Scheffers.

Zilver

De Nederlandse vrouwen moesten in Antalya genoegen nemen met zilver. De 33-voudig kampioenen lieten de titel aan China. Kopvrouw Diede de Groot leed na 145 gewonnen wedstrijden op rij haar eerste nederlaag. Xiaohui Liu, de nummer 12 van de wereld, was met 6-3, 6-2 te sterk. Na de eerdere nederlaag van Aniek van Koot tegen Ziying Wang (6-1, 6-3) was de finale beslist en werd het dubbelspel niet meer gespeeld. 

Bron: ParaNieuws

Altijd op de hoogte blijven?