Sam en Sarah: Je kunt meer dan je denkt!

Sam en Sarah. Afbeelding door Arie van Vliet

Tijdens het Kamper Stripspektakel werd half augustus een nieuw stripboek gepresenteerd rond twee striphelden van tekenaar Arie van Vliet en scenarioschrijver Paul Reichenbach: Sam en Sarah. Het zijn twee avontuurlijke, vrolijke kinderen die zich alleen van hun klasgenootjes onderscheiden doordat ze zich in een rolstoel verplaatsen.

Het stripalbum Sam en Sarah is tot stand gekomen op initiatief van Kees-Jan van der Klooster, oud-paralympisch zitskiër en X-gameskampioen. In 2008 startte hij, tijdens zijn sportcarrière, K-J Projects op om een wezenlijke bijdrage te leveren aan de integratie van mensen met een lichamelijke handicap. Met een uitgekiend trainingsprogramma heeft Kees-Jan tot nu toe al meer dan tweehonderd kinderen zelf laten ontdekken dat ze meer kunnen dan de omgeving dacht (en zij zelf misschien ook). Logisch dus dat dit boek de veelzeggende titel ‘Je kunt meer dan je denkt’ kreeg.

De strip laat zien hoe Sam zich, met behulp van Sarah en de training van K-J Projects, van een schuchter jochie dat gepest wordt door een paar klasgenoten en door zijn moeder overdreven wordt beschermd, ontwikkelt tot een vrolijke, zelfstandige gozer die het respect van zijn omgeving wint en het leven aandurft.
Een zwaar onderwerp? Natuurlijk niet! ‘Je kunt meer dan je denkt’ is een vrolijk stripverhaal voor jong en oud.

Het boek ‘Je kunt meer dan je denkt’ met in de hoofdrollen Sam en Sarah is het product van de samenwerking van het team dat eerder al voor de avonturen van Kim & Eddy zorgde. Ook nu weer leverde Paul Reichenbach het verhaal dat door tekenaar Arie van Vliet nauwkeurig werd uitgewerkt. Beide ‘geestelijk vaders’ aan het woord over deze uitgave.

Meer lezen?
Je kunt het oktobernummer (editie 5/2019) hier bestellen. Wie in de toekomst verzekerd wil zijn van automatische toezending van elke editie, kan natuurlijk beter een abonnement nemen. Je bent al abonnee vanaf € 19,99 per jaar.

Geef een reactie