Russische en Belarussische atleten welkom op Paralympische Spelen van 2024

Russische en Belarussische atleten mogen in 2024 deelnemen aan de Paralympische Spelen in Parijs. In een stemming van het internationaal paralympisch comité (IPC) is vrijdag tegen een volledig verbod van sporters uit beide landen gestemd. Op de algemene vergadering van het IPC stemden 74 leden tegen uitsluiting van Russen en Belarussen. 65 leden stemden voor en 13 waren neutraal. Dat meldt NU.nl.

Foto: OIS/Simon Bruty.

Oorlog
Nadat Rusland in 2022 Oekraïne was binnengevallen, werden Russische en Belarussische atleten uitgesloten van deelname aan veel internationale sportevenementen. Afgelopen maanden pasten verschillende sportbonden hun reglementen aan. De internationale zwembond FINA laat Russische sporters weer toe als ze onder neutrale vlag in actie komen.

Op de Paralympische Winterspelen van 2022 mochten de Russen en Belarussen ook deelnemen onder de neutrale vlag. Dat leidde toen tot de nodige kritiek.

Parijs
De Paralympische Spelen worden van 28 augustus tot en met 8 september gehouden in Parijs. De Olympische Spelen staan van 26 juli tot 11 augustus op het programma.

Meer lezen over aangepast sporten, van recreatief tot paralympisch niveau? Neem een voordelig abonnement op Support Magazine:

(Bron: NU.nl)

Geef een reactie