Ronald Vink stopt met rolstoeltennis

Ronald Vink op het US Open Wheelchair in 2011

Ronald Vink op het US Open Wheelchair in 2011

Ronald Vink stopt met rolstoeltennissen op het hoogste niveau. Dat heeft de 38-jarige inwoner van De Rijp bekendgemaakt. “Het is tijd om meer aandacht aan mijn gezin te schenken.”

Vink deed vijftien jaar lang mee op het hoogste niveau. Hoogtepunt was een bronzen medaille op de Paralympische Spelen London 2012 in het enkelspel, door in een spannende driesetter landgenoot Maikel Scheffers te verslaan. Vier jaar eerder, tijdens Beijing 2008, werd hij vierde in zowel het enkel- als het dubbelspel. Daarnaast won hij vijf Grand Slam-titels in het dubbelspel. “Ik heb over de hele wereld gereisd en aan alle grote toernooien meegedaan”, aldus Vink. “Londen, Parijs, New York, Melbourne, ze staan allemaal op mijn lijstje.”

Geen afscheid van sport
Afscheid nemen van de sport doet Vink niet. Zo organiseert hij voor augustus van dit jaar een internationaal rolstoeltennistoernooi in De Rijp. “In Nederland is voor rolstoeltennissers maar één internationaal toernooi op niveau. Dat is natuurlijk veel te weinig. Talenten moeten in eigen land de kans hebben om tegen mensen uit andere landen te spelen. Het organiseren van een internationaal toernooi als afscheid is prachtig.”

(Bron: NOC*NSF)

Geef een reactie