Rolstoeltennisster Diede de Groot wint opnieuw Australian Open

Foto via Diede de Groot

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft voor de derde keer in haar topsportcarrière de Australian Open gewonnen. In de finale in Melbourne versloeg de Nederlandse nummer één van de wereld de als tweede geplaatste Japanse Yui Kamiji, haar grote rivale, in drie sets: 6-3, 6-7 (4), 7-6 (4).

De Groot, de beste vrouwelijke rolstoeltennisser van de laatste jaren, begon voortvarend, maar in de tweede set had ze het moeilijk. De Woerdense kwam wel sterk terug van een 5-3 achterstand, naar 5-6, maar moest de set in de tiebreak toch aan de Japanse titelverdedigster laten.

In de derde set kwam De Groot op 5-4 na de zevende break van de set. Kamiji, goed voor acht grandslamtitels, sloeg in de volgende game terug met vier winners.

Te vroeg gejuicht
In de beslissende tiebreak dacht De Groot dat ze de winst bij 7-4 binnen had. Ze schreeuwde het uit en beide speelsters kwamen naar het net voor de felicitaties, zich niet realiserend dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. “Niemand, de tegenstander niet en de mensen op de tribune niet, wist dat er in de derde set op 6-6 een supertiebreak gespeeld zou worden. Dus tot de tien in plaats van tot de zeven. Dus bij 7-4 was ik heel erg blij en kwam alle spanning eruit, tot de scheidsrechter zei: ‘Ehh, het is tot tien, dames’.”

“De tegenstander en ik stonden eigenlijk al bij het net. Dat was wel echt even moeilijk”, aldus De Groot, die de partij daarna vlot afmaakte: 10-4.

– Tekst gaat verder na het Instagrambericht –

Negende grandslam
Voor de 24-jarige De Groot is het haar negende grandslamzege in het enkelspel. Dinsdag veroverde ze al de titel in het dubbelspel samen met landgenote Aniek van Koot. “Ik ben echt heel erg blij. Het is een hele lange trip geweest, we zijn hier ondertussen ruim vijf weken”, aldus De Groot.

“Daar zat van alles in, van quarantaine en heel veel trainen naar drie toernooien in twee weken. Dus dat was best wel heftig, we hadden weinig tijd om echt te herstellen. Om dan op het allerlaatste moment echt de piek te hebben, voelt heel fijn.

Bekijk op de website van NOS andere videobeelden van de wedstrijd en het interview.

(Bron: NOS)

Geef een reactie