Rolstoeltennisser Schröder verslaat Vink in Nederlandse grandslamfinale

11 september 2023 - Redactie Support Magazine

Sam Schröder heeft voor de tweede keer de US Open gewonnen in de quad-divisie (voor spelers met een handicap aan benen én armen, red.). De 23-jarige Limburger was in de finale met 6-3, 7-5 te sterk voor landgenoot Niels Vink (20). De twee wonnen samen ook het dubbelspel in New York.

Schröder, nummer 2 van de wereldranglijst, pakte met de overwinning zijn vijfde grandslamtitel in het enkelspel. Vink, die de ranglijst aanvoert, won hun laatste ontmoeting op Roland Garros, maar moest in New York zijn meerdere erkennen in zijn landgenoot. Schröder wist in de tweede set een 4-2 achterstand om te buigen en in straight sets te winnen. Voor het tweede jaar op rij verdelen Schröder en Vink alle vier de grandslamtitels. Vink won dit jaar Roland Garros en Wimbledon, Schröder de Australian Open en nu dus de US Open.

Hoog niveau

"De laatste wedstrijden verloor ik van Niels doordat ik niet mijn beste niveau haalde. Vandaag lukte dat wel", blikte de man uit Ospel terug. "Ik was enorm gemotiveerd om eindelijk weer van hem te winnen. Ik won mijn eerste Grand Slam hier in 2020. En ik ben blij dat ik die titel hier nu weer heb kunnen winnen."

Dubbelspel

Samen wonnen Schröder en Vink hun derde dubbeltitel op rij in New York. In de finale rekenden de twee met duidelijke cijfers af met de Brit Andy Lapthorne en Donald Ramphadi uit Zuid-Afrika (6-1, 6-2). Het is voor de Nederlanders hun zevende gezamenlijke grandslamtitel.

(Bron: Robin Wubben | ParaNieuws)

Altijd op de hoogte blijven?