Rolstoelers kunnen Eindhovens stadhuis alleen met hulp bereiken

Schermopname YouTube-video van Studio040.

De hellingbaan naar het Eindhovense stadhuis wordt aangepakt. Ook gaan bewakers voortaan rolstoelers helpen bij het nemen van de lift. Hiermee moet het stadhuis beter bereikbaar worden voor mensen met een beperking. Dat meldt Studio040.

Rolstoelers klagen al een tijdje over de slechte bereikbaarheid. De hellingbaan is te steil, met scherpe bochten. De lift is vaak kapot en te klein. De SP en de PvdA riepen daarom het stadsbestuur op het matje. Volgens SP-raadslid Jannie Visscher is het ‘beschamend’ dat mensen met een beperking nu zelfs moeilijker het vernieuwde stadhuis kunnen bereiken.

Langere termijn
Volgens wethouder Oosterveer is de lift ooit ontwikkeld met advies van ook het gehandicaptenplatform in de stad. “Het is vervelend dat de lift minder toegankelijk is. We zetten daarom bewakers en gastvrouwen in, die de mensen helpen.” Voor de langere termijn zou de lift moeten worden aangepast. Oosterveer: “Maar dat gaat wel even duren. Een definitieve oplossing duurt een jaar.”

Scherpe bochten
De gemeente gaat ook aan de slag met de tijdelijke hellingbaan. Daar wordt geprobeerd vooral de bochten minder scherp te maken. Daardoor zou het voor rolstoelers makkelijker worden om bij het stadhuis te komen.

(Bron: Studio040)

  1 comment for “Rolstoelers kunnen Eindhovens stadhuis alleen met hulp bereiken

Geef een reactie