Rolstoelbasketbalteams na Dutch Battle klaar voor WK

Foto via Flickr/Yahoo! Accessibility Lab

De twee Nederlandse rolstoelbasketbalselecties zijn klaar voor het Wereldkampioenschap. De laatste oefenduels zitten er op. Beide selecties sloten hun voorbereiding afgelopen weekeinde af met deelname aan de Dutch Battle in Nieuwegein.

De vrouwen deden dat met winst op Groot-Brittannië in de finale, de mannen eindigden op de vierde plaats na verlies tegen Turkije.

Orange Angels
De Nederlandse vrouwen waren in Sport- en Evenementencomplex Merwestein in de finale een maatje te groot voor Groot-Brittannië. Met een overtuigende 74-45 lieten ze zich tot winnaars van de Dutch Battle 2018 kronen en tankten zo nog even flink wat zelfvertrouwen op weg naar Hamburg. Tijdens het afscheidsdiner viel een aantal Orange Angels ook nog individueel in de prijzen. Mariska Beijer werd niet alleen topscorer van de Dutch Battle, maar ook samen met Jitske Visser gekozen in het All Star Team. Daarmee is de Dutch Battle een succesvol laatste voorbereidingstoernooi geworden voor de Nederlandse vrouwen.

Aankomende week trainen ze nog in Nieuwegein en staat er nog een oefenwedstrijd tegen Brazilië gepland, alvorens zij volgende week dinsdag richting Hamburg zullen vertrekken voor het WK, waar zij hun eerste wedstrijd spelen op donderdag 16 augustus tegen Spanje.

Orange Lions
De mannen van bondscoach Cees van Rootselaar beleefden een matige start van het toernooi en wonnen maar eenmaal in de groepsfase. Ze versloegen Duitsland en ontliepen daarmee wel het sterke Turkije in de halve finale. Maar in die halve finale waren de Spanjaarden ook te sterk voor de Orange Lions, die daardoor in de strijd om de derde en vierde plaats alsnog tegen Turkije moesten aantreden op de slotdag.

Ook de mannen reizen dinsdag naar Hamburg af. Ze hebben de afgelopen dagen nog geoefend tegen Australië en Brazilië, waarmee volgens bondscoach het aantal oefenwedstrijden tussen het EK en WK op 41 komt, plus 118 trainingen. Volgens de bondscoach is zijn ploeg er klaar voor. “Beter dan dit kan de voorbereiding niet zijn. We hebben genoeg gespeeld en de nederlagen die we hebben geleden aan ons zelf te danken. Voor mijn gevoel gaan we goed zijn in Hamburg.”

Lees de uitgebreidere wedstrijdverslagen terug op de website van de Nederlandse Basketball Bond. Alle uitslagen van de Dutch Battle zijn terug te vinden op deze website.

Eindstand Dutch Battle 2018
Vrouwen

  1. Nederland
  2. Groot-Brittannië
  3. Verenigde Staten

Mannen

  1. Duitsland
  2. Spanje
  3. Turkije
  4. Nederland

(Bron: Nederlandse Basketball Bond)

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *