Rolstoelbasketballers Orange Lions plaatsen zich voor halve finale EK: ‘Superspannend’

Foto door Kampus Production via Pexels

De rolstoelbasketbalmannen van Oranje hebben zich ten koste van Polen geplaatst voor de halve finale van het Europees kampioenschap rolstoelbasketbal. Daarmee zijn ze meteen zeker van deelname aan het WK van volgend jaar in Dubai. In Madrid werd het gisteravond 62-58. Quinten Zantinge uit Havelte speelde de volle veertig minuten, Gijs Even uit Steenwijksmoer bleef reserve.

“Het was superspannend. We liepen in het begin van de wedstrijd steeds achter te feiten aan”, vertelt Zantinge na afloop van de wedstrijd. “In de rust hebben we tegen elkaar gezegd dat we ze moeten kunnen pakken. Na het derde kwart hadden we nog maar één puntje achterstand. Na het laatste fluitsignaal was de ontlading echt super.”

Medaille?
Een plek bij de laatste vier op het EK geeft automatisch recht op deelname aan het wereldkampioenschap van volgend jaar in Dubai. “Dat was onze eerste doelstelling. Dat wilden we absoluut halen. Maar nu willen we ook een medaille. Op het EK van 2015 en 2017 werden we vierde. Dus dat moet nu anders”, reageert Zantinge vol vuur.

Geen wissels
Oranje speelde de hele wedstrijd met vijf spelers, er werd dus niet gewisseld. “Dat is niet gebruikelijk. De speler met de meeste speelminuten van ons team heeft gemiddeld tot nu toe 25 minuten per wedstrijd gespeeld. Dus dat zegt genoeg. Maar met deze line-up wilden we Polen echt slopen. En dat is gelukt.”

Lees hier het volledige artikel.

(Bron: RTV Drenthe)

Geef een reactie