Rolstoelbakfiets gratis te leen voor tocht door Westland

Foto via Platform Gehandicapten Westland.

Met een rolstoel de Westlandse fietspaden verkennen, dat kan gratis met de rolstoelbakfiets en de rolstoelfiets van Platform Gehandicapten Westland. De organisatie leent de vervoersmiddelen gratis uit.

De fietsen staan in de stalling van Martin Zwinkels, die ze regelmatig gebruikt voor zijn dochter die in een rolstoel zit. “Nee, de fietsen zijn niet van mij, maar van het platform. Maar ik heb hier plek om ze te stallen. Ze waren altijd al gratis te leen, maar er werd niet zoveel gebruik van gemaakt. Daarom proberen we dat opnieuw onder de aandacht te brengen.”

Elektrische ondersteuning
Het gaat om een rolstoelbakfiets voor kinderrolstoelen, en een rolstoelfiets voor volwassenrolstoelen. De fietsen hebben elektrische ondersteuning, om het trappen wat lichter te maken. “Maar het blijft een middel voor de korte ritjes. Even naar het dorp of even naar het strand bijvoorbeeld”, zegt Zwinkels. “Het fijne is dat je de rolstoel altijd mee hebt, dus je kan ook makkelijk een terrasje pakken.”

Langere periode
“De meeste gebruikers zijn heel erg enthousiast. Soms wordt die ook een weekje uitgeleend, bijvoorbeeld als mensen ermee op vakantie willen. Wij vinden het alleen maar leuk als we er veel mensen blij mee kunnen maken.”

Voor meer informatie of reserveren, kijk op de website van Platform Gehandicapten Nederland, bel naar 06 34 95 99 99 (maandag t/m vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur) of mail naar info@pgwestland.nl.

Meer lezen over toegankelijke dagjes uit? Neem een abonnement op Support Magazine!

(Bron: AD.nl)

Geef een reactie