Rollators en brommobielen over crossbaan Zwarte Cross

Foto via Zwarte Cross

Bezoekers van de Zwarte Cross zien volgend jaar racende rollators en opgevoerde 45-kilometerkarren over de crossbaan racen.

De Mindervaliden-klasse is, samen met de Krang-klasse (waarin auto’s ondersteboven gebouwd zijn), een van de nieuwe races op het festival in 2019. “Bij elk voertuig dat de baan op gaat, moet het massaal toegestroomde publiek denken: ‘What the f**k zie ik nou weer die baan over gaan?!'”, schrijft de Cross-organisatie in een toelichting.

Meer PK’s
Bij de Mindervaliden-klasse is een handicap niet verplicht: “Je mag wel mindervalide zijn om mee te doen, maar dit is geen pré. We willen tenslotte niet discrimineren…”, aldus de organisatie. “Je kunt je startplek veroveren met een voertuig dat je normaliter enkel tegen zou komen in combinatie met een persoon die mindervalide of slecht ter been is”, wordt erbij gezegd. Dit betekent dus een racende rollator, rolstoel of brommobiel. “Maar dan uiteraard wel voorzien van de nodige PK’s!”

Inschrijven voor een van de klassen vanaf zaterdag 3 november 11.00 uur. Een commissie kiest de beste ontwerpen. Deelname kost 85 euro.

Juli 2019
Deze twee nieuwe klassen komen bovenop de brommerklasse, wegraceklasse, zwaargewichtklasse en specialklasse die elk jaar worden verreden. De Zwarte Cross 2019 is van donderdag 18 tot en met zondag 21 juli 2019 op festivalterrein De Schans in Lichtenvoorde.

(Bron: De Gelderlander)

Geef een reactie