Robots in Japans café worden bestuurd door mensen met beperking

Tokyo is een stad waarin alles soms heel erg futuristisch lijkt. Robots worden er al veel meer ingezet dan in de rest van de wereld, onder andere in de horeca. Normaal gesproken zou dat ten koste gaan van de banen, maar in een speciaal café genaamd ‘Dawn ver.β’ is dat niet het geval. Daar worden de bestellingen ook opgenomen door robots, maar deze worden bestuurd door werknemers met een beperking, die op deze manier toch kunnen werken.

Vanuit hun thuissituatie in Tokyo kunnen de werknemers met een beperking de robots aansturen en naar de klanten toe rijden. Vervolgens kan er gesproken worden en op die manier de bestelling worden opgenomen, welke daarna automatisch doorgegeven wordt aan de keuken. Nu is het zo dat de robots niet heel erg snel zijn, maar je gaat dan ook niet naar dit café om snel iets te eten, het is een ervaring. De onderstaande video geeft een idee hoe het te werk gaat:

Vaste locatie
Dit specifieke café was slechts tijdelijk geopend, sinds 7 december is het alweer gesloten, maar de verschillende partijen die het café hebben mogelijk gemaakt willen voor de Olympische en Paralympische Spelen van 2020 een permanent café op deze manier openen.

Een impressie van de andere kant van de robot, de thuissituatie:

(Bron: Want)

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *