Rick Brink, oud-minister van gehandicaptenzaken, overleden

14 mei 2024 - Redactie Support Magazine
Stijn Ghijsen, via KRO-NCRV
De Overijsselse politicus Rick Brink is op 38-jarige leeftijd overleden. Hij verwierf bekendheid als de eerste 'minister van gehandicaptenzaken' van 2019 tot 2021, een functie bij KRO-NCRV die tot doel had mensen met een beperking te vertegenwoordigen. In 2019 en 2020 was Rick Brink columnist voor Support Magazine.

Na het beëindigen van zijn rol als 'minister van gehandicaptenzaken' in 2021 bleef Brink betrokken bij KRO-NCRV als adviseur inclusie, waarbij hij advies gaf over het betrekken van mensen uit achtergestelde groepen bij omroepen en programma's.

Vanaf 2022 was Brink fractievoorzitter van het CDA in de Provinciale Staten van Overijssel, nadat hij eerder al actief was geweest in de gemeenteraad van Hardenberg voor dezelfde partij.

 

Zelfs enkele uren voor zijn overlijden was Brink nog actief betrokken bij de gemeenschap. Hij verrichtte de opening van een camerasysteem bij de molen Oelemölle in Hardenberg, waarmee mensen met een beperking vanaf de grond konden zien hoe een molen werkt.

Inzet

CDA-leider Henri Bontenbal reageerde verslagen op het overlijden van Brink en prees zijn toewijding aan het CDA, evenals zijn inzet om mensen met een beperking volwaardig te laten deelnemen aan de samenleving.

 

'Krachtige strijder'

Boris van der Ham, voorzitter van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, herinnerde Brink als "een krachtige strijder voor mensen met een beperking", die actief meewerkte aan de visie van de vereniging op gehandicaptenzorg.

 

Bron: NU.nl

Altijd op de hoogte blijven?